Dráma v nočnej Bratislave: Afričan je už vo väzbe
31 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Bratislavská polícia vyšetruje prípad 27-ročného občana Nigérie, ktotý mal počas víkendu znásilniť mladistvé dievča a 20-ročnú ženu. Podľa informácií televízie ta3 bratislavský Mestský súdu už obvineného muža z Afriky poslal do väzby, kde si počká na rozhodnutie Krajského súdu. Obvinený chce voči rozhodnutiu podať sťažnosť.

Občan Nigérie s trvalým pobytom v okrese Dunajská Streda bol obvinený z dvoch zločinov. Šlo o znásilnenie a sexuálne násilie na dvoch ženách, ktoré znásilnil v parčíku pri Dóme sv. Martina. Mestský súd ho ešte v nedeľu vzal do väzby, no Nigérijčan obvinenia odmieta.

Znásilnenie a sexuálne násilie

„Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 27-ročnému O. S. K. štátnemu príslušníkovi Nigérie s trvalým pobytom v okrese Dunajská Streda za pokračovací zločin znásilnenie v časti dokonaný a v časti štádiu pokusu v súbehu so zločinom sexuálneho násilia,"informovala televíziu TA3 hovorkyňa KR PZ v Bratislave Jana Šimunková.

AKTUALIZOVANÉ Letisko v Bratislave evakuujú!
Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave evakuujú ľudí, niekto tam nahlásil bombu. Na mieste vykonávajú policajti pyrotechnickú prehliadku. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia. Aktualizované 11:00 Odlety z... Čítať ďalej
31 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Nezamestnaný Nigérijčan z Dunajskej Stredy

Výpovede dievčaťa a ženy, ktoré mal O. S. znásilniť hovoria o tom, že sa zabávali v bare, kde ich mal útočník pravdepodobne omámiť, odviesť do parčíka pri Dóme sv. Martina, kde ich mal znásilniť. Obe ženy uviedli, že so sexuálnym stykom jednoznačne nesúhlasili. Podľa informácií TA3 má obvinený muž trvalý pobyt v Dunajskej Strede a je nezamestnaný.

Obvinenie odmieta

„Mestský súd Bratislava I dňa 29. 07. 2024 vzal do väzby obvineného O. S. K. z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti,"uviedol sudca pre prípravné konanie Mestského súdu Bratislava I. Nigérijčan obvinenia odmieta a podal sťažnosť. Rozhodovať o nej  bude Krajský súd v Bratislave.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik