Bude Čaputová v tomto prípade, len ako svedok alebo aj ako kajúcnik?
31 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

A teraz, čo s tým všetkým má spoločné Čaputová? "Ani by som o túto tému nezavadil, keby som nenarazil opäť na Sme.sk na takýto článok, s takýmto názvom, zo dňa 30.7.2024 – „Obvinenie uvarené z vody asi očistí Očistec“, ktorý ako komentár pre Sme.sk napísala opäť Nataša Holinová," začína svoj príspevok známy bloger pod prezývkou ferro.

Jeho zaujímavý názor, zverejnený na portáli Pravda prinášame v plnom znení:

"Ja nejdem riešiť to, kde je pravda. Či majú pravdu tí alebo oní!

Ja do trestných dotknutých spisov nevidím, ani nemám dôvod, aby som mal potrebu do nich vidieť a orientujem sa len a na základe toho, čo okolo týchto vecí je voľne dostupné.

Ale čo riešiť chcem a aj budem, je prístup „objektívnych“ médií k týmto trestným veciam.

Lebo ten ich giga kilometrový prístup k jednotlivým „kauzám“ je nielen do oči bijúci, ale oči kľajúci!

Komentátorka Sme.sk vo svojom komentári reaguje na fakt, že vyšetrovateľ špecializovaného tímu na Úrade inšpekčnej služby obvinil Šúreka, Daňka a Čurillu s Ďurkom, ktorým hrozí až 12 rokov za mrežami, takto – „To obvinenie je uvarené v hektolitri vody.“

Je toto možné?

Takže podľa „objektívnych“ médií je toto obvinenie varené z hektolitrov vody! (Oni videli vyšetrovací spis?!)

Tak sa ich pýtam – z čoho a z akého množstva boli varené obvinenia v rokoch 2020-2021 na bývalú opozíciu, zväčša strany SMER-SSD?

Nuž podľa mňa to neboli hektolitre vody, ale najpravdepodobnejšie hektolitre špiny!!!

A presne dnes o toto ide!

„Objektívne“ média obhajovali postupy bývalých mocných – OČTK, s jasným vedomím ich „prezidentky“ Čaputovej, keď sa nadránom vyrážali dvere všetkým nepohodlným, ktorí sa o bývalú opozíciu, čo i len obtreli a dnes robia všetko preto, aby sa na túto, vtedy hektolitrovú špinu zabudlo, aby sa to prešlo mlčaním, aby sa to nechalo tak!

Nuž tak to teda pŕŕŕ!

Nechajme dnes OČTK, aby aj oni s rozviazanými rukami, na základe „varenia z hektolitrov dôkazovej vody“ preverili, prešetrili, vyšetrili, či bývalé „varenie“, bývalých mocných bolo len z hektolitrov čistej vody alebo naozaj z hektolitrov špiny!

A teraz, čo s tým všetkým má spoločné Čaputová?

Nuž podľa mňa veľa, veľmi veľa!

Ona je, podľa môjho presvedčenia, prinajmenšom spolupáchateľom všetkých týchto dnes obvinených (Šúrek, Daňko, Čurila, Ďurka) lebo ona bola o ich konaní nie len dopodrobna informovaná, ale sa ich dokonca aj verejne zastala!

Dopodrobna bola o tom informovaná napr. v máji 2021 – „Najmocnejší ľudia štátu sa tajne stretli v SIS, témou boli veľké korupčné kauzy“ –  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/588566-v-sis-bolo-tajne-stretnutie-najmocnejsich-ludi-statu-temou-boli-velke-korupcne-kauzy/

O ktorom o mesiac neskôr v júni 2021 povedala toto – „Zuzana Čaputová stretnutie v SIS neľutuje, druhýkrát by sa však na ňom už nezúčastnila“ – https://refresher.sk/99553-Zuzana-Caputova-stretnutie-v-SIS-nelutuje-druhykrat-by-sa-vsak-na-nom-uz-nezucastnila

Takže Čaputová ani dnes nemôže poprieť, že všetky informácie mala z prvej ruky a presne vedela, čo a ako sa vtedy v našom štáte na úrovni OČTK dialo, z akých hektolitrov vody, sa tu varilo a že to neboli s najväčšou pravdepodobnosťou hektolitre vody, ale hektolitre špiny!

Na základe aj týchto informácií, sa už vtedy čurilovci dostali dokonca do vyšetrovacej väzby – „Troch vyšetrovateľov NAKA zobral sudca do väzby, o ďalšom ešte len rozhodne. V cele skončil aj šéf inšpekcie“ – https://dennikn.sk/2537882/vysetrovatela-naka-curillu-zobrali-do-vazby-o-dalsich-jeho-kolegoch-sudca-rozhoduje/

A keď bratislavský Krajský súd, ich síce obvinení nezbavil, len skonštatoval, že neboli dôvody vzatia ich do vyšetrovacej väzby, tak im Čaputová, ako nikdy predtým voči nikomu, pribehla na pomoc, len o 5 mesiacov po tajnom stretnutí v útrobách SIS – október 2021, takto – „Čaputová sa zastáva vyšetrovateľov“ –  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/604776-caputova-sa-zastava-vysetrovatelov/

Dokonca si dala toľko námahy, aby svojich chlapcov obhájila a verejne, aj morálne podporila, že o tomto natočila dojímavé video, ktoré zverejnila na svojom FB.

A dnes, keď títo jej chlapci, „elitní“ chlapci v rámci OČTK, boli opäť obvinení, tak dnes sa ich nezastane?

Prečo sa neprihlási na Polícií SR, že chce v ich prospech vypovedať ako svedok?

Veď ak, podľa nej neboli vinní vtedy (lebo vtedy tvrdila aj to, že neboli ani dôvody na ich obvinenie!), v roku 2021, tak prečo by mali byť vinní dnes?

Urobí Čaputová takéto gesto aj dnes a príde na pomoc svojim OČTK miláčikom, už nie ako „prezidentka“ SR, ale ako radový občan SR?

Alebo dnes už nemá žiaden dosah na žiadne bezpečnostné zložky v štáte a teda jej obhajobná pomoc by nemala ten správny účinok, ako vtedy?

Alebo naberú odvahu dnešné OČTK a Čaputovú obvinia spolu s nimi za prečin spolupáchateľstva?!

Lebo ak obhajujete niekoho, kto je obvinený a je podľa vás nevinný a to priamo z pozície najvyššej v našom štáte, čo znamená, že máte o tom oveľa viac informácií, ako my tu „dole“, tak potom o tom niečo viete a teda ste/je, do toho zainteresovaný/á!

Nuž bolo by zaujímavé, keby Čaputovú dnes OČTK prizvali ako svedka a podľa jej výpovede a ďalších zistení, ju následne aj obvinili zo spolupáchateľstva a mohli by jej ponúknuť pozíciu kajúcnika, pre možnosť získania nižšieho trestu!

Veď čo je už na kajúcnikoch také zlé, keď si na nich stavali svoje vyšetrovacie metódy voči vtedajšej opozícií, hlavne voči SMER-SSD, Čaputovej miláčikovia vtedajších OČTK, dnes opäť obvinených?

Nuž uvidíme."

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik