Vyšetrovateľ obvinil prokurátora Šúreka, bývalého šéfa NAKA Daňka a vyšetrovateľov Čurillu a Ďurku
30 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Vyšetrovateľ policajnej inšpekcie Kevin Dlabaj obvinil zo zneužitia právomocí verejného činiteľa prokurátora Michala Šúreka, bývalého šéfa NAKA Ľubomíra Daňka a vyšetrovateľov Pavla Ďurku a Jána Čurillu.

Denníku N to potvrdil Daňko, ktorému uznesenie doručili policajti dnes osobne do práce v Nadácii Zastavme korupciu.

Tri osoby P.Ď., J.Č. a Ľ.D. sú obvinené v súvislosti s ich výkonom funkcie vyšetrovateľov NAKA Prezídia Policajného zboru a jedna osoba M.Š. v súvislosti s dozorom trestnej veci, ktorú dozoroval ako prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. TASR to potvrdila hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

Obvinenie sa má týkať procesného pochybenia

Inšpekcia tvrdí, že spôsob, akým policajti evidovali výsluchy rôznych osôb, ktoré vypovedali o korupcii na najvyšších miestach, nebol správny. Výsluchy vraj evidovali v nesprávnom spise.

Policajná inšpekcia vo svojom stanovisku nepovedala, čoho sa presne mali obvinení dopustiť.

Vysoké tresty

Hovorkyňa ozrejmila, že v prípade preukázania viny môže obvineným hroziť trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nebudeme k prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," doplnila.

Pripomíname

Prokurátor Michal Šúrek už síce nerobí na Úrade špeciálnej prokuratúry, ale stále dozoruje jednu z korupčných káuz Očistec na Špecializovanom trestnom súde.

Kolíková dostala RANU! Ministerstvo spravodlivosti jej posiela ODKAZ
Výzvy poslankyne parlamentu a exministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (SaS) k prípadu smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sú podľa Ministerstva spravodlivosti (MS) SR o jej snahe vyviniť sa. Rezort to uviedol v reakcii na... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik