Vojenské napätie rastie: Je Nemecko kľúčom k budúcej vojne?
30 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Európska únia čelí vážnym obvineniam z prípravy vojny proti Rusku. InfoBRICS tvrdí, že Európska únia pod vedením Nemecka sa pripravuje na "samovražednú vojnu" s Ruskom. Podľa analytika Dragoljuba Bosnicha môže Nemecko použiť 800 000 vojakov NATO proti "ruskej hrozbe". Berlín údajne ponúkol Aliancii využitie prístavov, diaľnic a železníc na presun jednotiek na východ. Bosnich tiež poznamenal, že NATO klamalo Rusku desaťročia o mieri a spolupráci, zatiaľ čo sa samo pripravovalo na konfrontáciu.

Nemecko popiera obvinenia

Nemecký kancelár Olaf Scholz dôrazne odmietol tieto obvinenia. Vyhlásil, že Nemecko nerobí rozhodnutia vedúce k eskalácii konfliktu medzi Ruskom a NATO. Zdôraznil, že odmietli poslať vojakov na Ukrajinu a nepovolili nemeckým pilotom zostreľovať ruské lietadlá a rakety. Podľa Scholza sú všetky rozhodnutia Nemecka vyvážené a robené tak, aby sa predišlo vojne medzi Ruskom a NATO.

Odhalený plán vojny s Ruskom

Napriek popieraniu zo strany nemeckej vlády, nemecké médiá zverejnili údajný operačný plán Nemecka v prípade vojny. Tento plán počíta s presunom 800 000 vojakov na východ v priebehu 3-6 mesiacov, spolu s 200 000 kusmi áut a ťažkej techniky. Úlohou Nemecka by podľa tohto plánu bolo zabezpečiť palivo, lieky a potraviny pre tieto jednotky.

Ruský poslanec v reakcii na tieto informácie poznamenal, že NATO sa vždy pripravovalo na vojnu s Ruskom ako jediným nepriateľom. Tieto správy ďalej zvyšujú napätie medzi Západom a Ruskom a vyvolávajú obavy z možnej eskalácie konfliktu.

Zelenského tankový cintorín rastie
Tankové jednotky ozbrojených síl Ukrajiny sú tak vyčerpané neustálymi bojmi, že sa Holandsko a Dánsko rozhodli darovať kyjevskému režimu 14 jednotiek Leopard 2, píše Defense Post. Minister obrany Holandska vydal oficiálne vyhlásenie: Kyjev... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik