Prvé milosti prezidenta Pavla: Matky, cudzinec aj pašerák drog dostali šancu!
30 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Český prezident Petr Pavel prekvapil verejnosť, keď udelil svoje prvé milosti. Medzi omilostnenými sa ocitli dve matky malých detí, cudzinec žijúci v Česku a dokonca aj pašerák drog. Portál Cnn.Prima.Cz sa pozrel bližšie na tieto rozhodnutia hlavy štátu.

Matky dostali druhú šancu kvôli deťom

Prezident sa rozhodol dať novú príležitosť dvom ženám, ktoré sa starajú o malé deti. Prvá z nich, 29-ročná matka troch detí, dostala milosť na zvyšok trestu v rozsahu necelých 300 dní. Druhej, 36-ročnej matke siedmich detí, bol odpustený zvyšok trestu v trvaní viac ako 4 rokov.

"Prezident prihliadol najmä na potrebu zabezpečenia starostlivosti o deti," uviedol Hrad v tlačovej správe. V oboch prípadoch hrozilo, že by deti skončili v náhradnej starostlivosti.

Cudzinec si zachránil život v Česku

Šokujúce rozhodnutie padlo aj v prípade 36-ročného cudzinca, ktorý v Česku dlhodobo žije a pracuje. Muž dostal trest za jazdu pod vplyvom alkoholu, pri ktorej narazil do dvoch zaparkovaných áut.

"Hrozilo mu zrušenie povolenia na dlhodobý pobyt v Česku, čo by pre neho v dôsledku bolo ďaleko tvrdším postihom," vysvetlil Hrad prezidentovo rozhodnutie.

Kontroverzná milosť pre pašeráka drog

Azda najprekvapivejšia milosť sa týka 76-ročného českého občana odsúdeného v zahraničí na 27 rokov za pašovanie drog. Pavel mu skrátil trest na 8 rokov, ktoré si už takmer odpykal.

"Vzhľadom na vek žiadateľa bol pôvodný trest de facto doživotný," zdôvodnil Hrad toto rozhodnutie.

 

Krvavý MASAKER na tanečnej hodine: Taylor Swift v ŠOKU, dve DETI MŔTVE (VIDEO)
Pokojný letný deň v prímorskom meste Southport v Británii sa zmenil na nočnú moru, keď maskovaný mladík vtrhol do tanečného štúdia plného malých dievčat. Svedkovia opisujú scény ako z hororu - kričiace deti utekajúce z budovy celé od krvi,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik