... o akom vydieraní je reč? Pustia ropu, ale majú PODMIENKU!
31 | 07 | 2024 I Milan Laca

Ukrajina si dala podmienku na obnovenie tranzitu ruskej ropy.

Reuters: Kyjev je pripravený vyriešiť otázku tranzitu ruskej ropy na Slovensko.
Ale máme podmienku!

Ukrajina je pripravená vyriešiť otázku tranzitu ruskej ropy na Slovensko, ak Bratislava spustí mechanizmus, stanovený v Asociačnej dohode s Európskou úniou. Túto podmienku na obnovenie dodávok vyriekol námestník ministra energetiky Ukrajiny Roman Andarak, cituje ho agentúra Reuters.

... že garantujú, keď im to vyhovuje!

Podľa neho je kyjev pripravený riešiť „možné problematické otázky“ a garantuje neprerušený tranzit ropy od všetkých spoločností, ktoré nepodliehajú západným alebo ukrajinským sankciám. Zástupca šéfa rezortu uviedol, že Ukrajina nezasahuje do dodávok od iných ruských producentov a zostáva spoľahlivým partnerom EÚ v oblasti tranzitu ropy.

Slovensko a Maďarsko EÚ "strašne sklamali". Tú ropu nemôžu prežuť
Požiadavka riešiť problémy s dodávkami ropy z Ruska sklamala predstaviteľov EÚ. Politico: Žiadosti o pomoc s dodávkami ropy sklamali predstaviteľov EÚ. Nechápu... Potreba riešiť problémy Maďarska a Slovenksa dodávkami ropy z Ruska... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Milan Laca

Veď ropa ide!

"Ukrajinská strana tranzit nezastavila, pokračuje, všetky požiadavky boli splnené", uistil Andarak. Zároveň zdôraznil, že Slovensko ešte nespustilo mechanizmus, stanovený v asociačnej dohode s EÚ. "Dodnes sa tak nestalo", dodal námestník ministra.

Oni predsa nič

Po sprísnení sankcií voči spoločnosti zastavila  Ukrajina  dodávky ropy od Lukoilu cez ropovod Družba. Maďarsko a Slovensko čelia nedostatku surovín a obrátili sa na Európsku komisiu so sťažnosťou na kroky Ukrajiny a so žiadosťou o prijatie odvetných opatrení.

Fico varoval

Premiér Robert Fico predtým povedal, že Slovensko prestane dodávať palivo Ukrajine, ak bude Kyjev naďalej blokovať tranzit ruskej ropy. Rafinéria Slovnaft, ktorá potrebuje ruské suroviny, zastaví dodávky nafty do Kyjeva, pohrozil Fico. Zároveň zdôraznil, že Slovensko nezmení svoj postoj k ukrajinskému konfliktu pre problémy s dodávkami ropy.

Poliaci odporúčajú Orbánovi odísť z NATO
Námestník ministra zahraničných vecí Poľska vyzval Maďarsko, aby vystúpilo z NATO do spojenectva s Ruskom. Teofil Bartoszewski komentoval vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána, že kroky západných krajín voči Rusku sú... Čítať ďalej
29 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik