Ministerka kultúry sa bráni: "Nezakázala som Marvelovku!
30 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová sa ocitla v centre pozornosti po tom, čo sa na sociálnych sieťach začali šíriť správy o údajnom zákaze vstupu maloletých na najnovší film z produkcie Marvel Studios. V snahe uviesť veci na pravú mieru zverejnila na svojom oficiálnom Telegram účte obsiahle vyhlásenie, v ktorom vysvetľuje situáciu a bráni sa proti obvineniam.

Nové pravidlá: Ochrana detí alebo cenzúra?

"Nie za všetko môže Šimkovičová!" zdôrazňuje ministerka hneď v úvode svojho vyhlásenia. Vysvetľuje, že začiatkom roka ministerstvo kultúry vydalo vyhlášku súvisiacu s vyššou ochranou maloletých divákov. "Cieľom zmien revidovanej smernice o audiovizuálnych mediálnych službách je ochrana predovšetkým detí a mládeže, aby sa nedostali k filmom a programom s nevhodným obsahom," objasňuje Šimkovičová.

Kto je skutočným strážcom kinosál?

Ministerka vysvetlila, že o označení filmu špecifickými piktogramami nerozhoduje ona ani ministerstvo. "To, či nejaký film je označený špecifickými piktogramami, pretože obsahuje napríklad násilie, vulgarizmy alebo sexuálne scény, ale musí zadefinovať osoba, ktorá uvádza dielo alebo program na verejnosť," uviedla Šimkovičová.

Šimkovičová vs. Marvel: Kto zvíťazí?

"Úplne jasne a zreteľne, ja som nikomu vstup do kina nezakázala," bráni sa ministerka proti obvineniam. Zdôrazňuje, že o regulácii rozhoduje osoba uvádzajúca dielo na verejnosť, nie ona osobne.

Rodičia, pozor! Ministerka má pre vás prekvapivý odkaz

Šimkovičová upozorňuje, že zodpovednosť za to, čo deti sledujú, nesú predovšetkým rodičia. "To je už ale samozrejme na zodpovednosti rodičov, či vedia, čomu sa ich deti venujú v čase voľna," dodáva na záver.

 

Kolíková dostala RANU! Ministerstvo spravodlivosti jej posiela ODKAZ
Výzvy poslankyne parlamentu a exministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (SaS) k prípadu smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sú podľa Ministerstva spravodlivosti (MS) SR o jej snahe vyviniť sa. Rezort to uviedol v reakcii na... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik