Krvavý MASAKER na tanečnej hodine: Taylor Swift v ŠOKU, dve DETI MŔTVE (VIDEO)
30 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Pokojný letný deň v prímorskom meste Southport v Británii sa zmenil na nočnú moru, keď maskovaný mladík vtrhol do tanečného štúdia plného malých dievčat. Svedkovia opisujú scény ako z hororu - kričiace deti utekajúce z budovy celé od krvi, informuje portál The Guardian.

Nevinná zábava sa zmenila na boj o život

Deti vo veku okolo 5 rokov sa zúčastňovali prázdninového tanečného workshopu inšpirovaného hudbou Taylor Swift. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mal tento deň zapísať do histórie mesta čiernymi písmenami.

"Moja dcéra v tom bola a bola traumatizovaná. Utiekla a je v bezpečí," povedal jeden z rodičov, ktorý si neželal byť menovaný. "Bolo to absolútne hrozné," hovorí Colin Parry, majiteľ neďalekého autoservisu. "Vyšiel som von a na zemi ležali dve alebo tri deti. Nie je to jedno bodnutie. On sa zbláznil, chlapec sa zbláznil."

Alaina Riley (18) opísala dramatické okamihy: "Moja teta zazvonila s krikom do telefónu po tom, čo videla malé deti vybehnuté kričiac, celé od krvi."

Hrdinský čin tínedžerky

Medzi obeťami bola aj staršia tínedžerka, ktorá sa snažila dostať mladšie deti do bezpečia. "Práve ju bodol do chrbta, keď sa snažila dostať späť ostatné deti," uviedol svedok Colin Parry.

Komunita v šoku

Obyvatelia pokojného prímorského mestečka sú v šoku. "Zdá sa mi to trochu šialené, neviem to pochopiť," povedala Michelle Birkby (36). "Všetci sme trochu v šoku."

Taylor Swift je otrasená útokom: "Neustále ma to zaplavuje"

Svetoznáma speváčka Taylor Swift vydala na Instagrame vyhlásenie, v ktorom reaguje na tragický útok v Southporte. Jej slová odrážajú hlboký šok a zármutok nad touto hroznou udalosťou. "Som úplne v šoku," napísala Swift. "Strata života a nevinnosti, a hrozná trauma spôsobená všetkým, ktorí tam boli, rodinám a záchranárom, ma neustále zaplavuje."

Speváčka vyjadrila svoju bezmocnosť tvárou v tvár takejto tragédii: "Boli to len malé deti na tanečnej hodine. Som úplne bezradná, ako vyjadriť svoju sústrasť týmto rodinám."

Taylor Swift, Instagram

Učiteľka na dôchodku, ktorej dom sa nachádza na Hart Street, dodala: "Je to otrasné. Nepoviem staré klišé 'tu sa to nedeje', pretože v dnešnej dobe sa môže stať čokoľvek, ale som otrasená, že sa to môže stať v tejto malej tichej prímestskej oblasti."

Polícia už zadržala 17-ročného podozrivého z neďalekej dediny Banks. Vyšetrovanie pokračuje a obyvatelia sa snažia vyrovnať s touto nečakanou tragédiou, ktorá zasiahla ich pokojnú komunitu.

https://www.theguardian.com/uk-news/live/2024/jul/30/southport-stabbing-latest-knife-attack-children-hospital-merseyside?CMP=share_btn_url&page=with%3Ablock-66a88d8a8f08b725e1bfb80c#block-66a88d8a8f08b725e1bfb80c

Zelenského tankový cintorín rastie
Tankové jednotky ozbrojených síl Ukrajiny sú tak vyčerpané neustálymi bojmi, že sa Holandsko a Dánsko rozhodli darovať kyjevskému režimu 14 jednotiek Leopard 2, píše Defense Post. Minister obrany Holandska vydal oficiálne vyhlásenie: Kyjev... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik