Slováci naložili Dolinkovej: Zdravotníctvo kolabuje a vy sa tu predvádzate! Ministerka sa bráni
29 | 07 | 2024 I Diana Zaťková

Ministerstvo zdravotníctva na čele so Zuzanou Dolinkovou spustilo na sociálnych sieťach novú kampaňZdravé leto s ministerkou zdravotníctva. Ministerka si privolala na pomoc odborníkov a vo videách radí, ako správne postupovať v letných horúčavách.

Rezort zdravotníctva vo videách začal radiť Slovákom, ako prežiť horúce leto. Hlavnou hviezdou videí je samotná ministerka Zuzana Dolinková. Kampaň nazvali Zdravé leto s ministerkou zdravotníctva. Prvé videá sa týkali pitného režimu a ochrany pred slnečným žiarením, a ministerka bude vo svojich radách, pravdepodobne, pokračovať. 

Vo videách na oficiálnom Facebooku prezentujú Dolinkovú ako internetovú hviezdu. Tá vo videách odporúča mnohé overené rady doplnené o vyjadrenia odborníkov. „Slnečné žiarenie môže byť škodlivé, ak sa nechránime," otvára video Dolinková. Následne dermatologička Mária Šimaljaková radí, ako sa správne chrániť. „Netreba zabúdať na uši, nos, prípadne u mužov, ktorý majú menej vlasov aj na hornú časť hlavy. Existujú na to rôzne mlieka, krémy a mastičky," zdôrazňuje odborníčka.

 

Zdroj: FB/Zuzana Dolinková

Ľudí však zaujíma niečo úplne iné. Odkazujú Dolinkovej: Prestaňte s tými infantilným videjkami, nie ste influencerka ale ministerka, tak riešte dôležité veci v zdravotníctve!

Okrem tých čitateľov, ktorí ministerku za jej videá chvália sa objavilo množstvo takých, ktorí si myslia, že by sa Dolinková mala venovať niečomu užitočnejšiemu.

"...a teraz poprosím videjko s názvom "Peniaze určené na zubné ošetrenie budú presunuté inde" prosím už sa vie kde skončili tieto peniaze? Konečne by sme sa aj niečo dozvedeli. To, že máme dodržiavať pitný režim a natierať sa kremom, o tom ma dokáže informovať aj 6 ročný syn. To, kde skončili tieto peniaze mi povedať nevie, tak žeby som konečne bola viac informovanejsia. A hlavne nech vieme na aký benefit sa zamerať. Ďakujem," píše čitateľka.

Druhá dodáva: "Pozerám dámsky magazin, alebo video ministerstva zdravotnictva?!!!" A ďalší kontrujú: "Prestaňte s tými infantilným videjkami, nie ste influencerka ale ministerka, tak riešte dôležité veci v zdravotníctve.", "Predvádzate sa tu, zdravotníctvo kolabuje. Riešte podstatné veci a nie to, čo všetci vedia."

Dlhy prešovskej nemocnice bude podľa Kaliňáka riešiť rezort obrany
Dlhy Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove bude podľa ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) riešiť jeho rezort. Kým sa nemocnica presťahuje do novovystavanej budovy, chcel by, aby už bola finančne... Čítať ďalej
28 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Čitateľov najmä zaujíma situácia na trenčianskej kardiológii

"Videjko z trencianskej kardiologie ako sa chranit pred infarktom nebude?", "Pani alebo slečna Dolinková, téma Trenčín je uzavretá? Konkrétni lekári z oddelenia sa vyjadrili ako to tam momentálne funguje nefuguje. Kto teda má pravdu?"

Ministerstvo zdravotníctva sa totiž v pondelok striktne ohradilo voči informáciám, ktoré zverejnil denník SME a jeho redaktor Ján Krempaský, v článku V Trenčíne skolabovalo kardiocentrum. Ľudia s infarktom sú v ohrození.

"Od prvého momentu vedenie Fakultnej nemocnice Trenčín o výpovediach lekárov informovalo vedenie MZ SR, ako aj o prijatých riešeniach na stabilizovanie tejto situácie. Redakcia SME dostala vyčerpávajúce a dostatočne vysvetľujúce odpovede o vzniknutej situácii, preto považujeme podané informácie za zavádzajúce," uviedlo ministerstvo.

Zavádzanie denníka SME, zdroj: FB/Z. Dolinková

"Predstavte si, že niekto z vašich blízkych má plánované ošetrenie v tomto zariadení a čo všetko môže spôsobiť nesprávne podaná informácia zo strany médií? Takto pracujú niektoré médiá: šírenie poloprávd, prekrúcanie faktov a vyvolávanie paniky. Toto je ich cieľ? Chceme ubezpečiť ako pacientov, tak i verejnosť, že vedenie FN TN situáciu intenzívne rieši a komunikuje s MZ SR o postupoch, ktoré majú jediný cieľ a to, aby bola zabezpečená dostupná zdravotná starostlivosť," dodala Dolinková.

Duchovný poradca a evanjelizátor: potupili Pánovu poslednú večeru
Pozerali ste otvárací ceremoniál pre OH 2024 v Paríži? Pýta sa na sociálnej sieti Štefan Patrik Kováč, otec, duchovný poradca, evanjelizátor. Kováč je presvedčený, organizátori chceli použiť šport na propagandu svojich ideológií a potupili Pánovu... Čítať ďalej
28 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik