Polícia odhalila počas kontroly 145 vodičov pod vplyvom alkoholu
29 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Polícia v pondelok počas takmer trojhodinovej kontroly odhalila 145 vodičov pod vplyvom alkoholu. Kontrola trvala od 5.00 do 7.30 h. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Počas takmer troch hodín sa dychovej skúške podrobilo viac ako 39.000 vodičov. Pod vplyvom alkoholu šoférovalo 145 vodičov motorových vozidiel a osem vodičov nemotorových vozidiel. Kontroly odhalili aj jedného vodiča pod vplyvom drog," uviedol.

Vodičov pod vplyvom alkoholu do jedného promile bolo 128 a 17 vodičov bolo pod vplyvom alkoholu nad jedno promile. Najviac opitých vodičov bolo v Bratislavskom kraji (35), v Žilinskom kraji (24) a v Trnavskom kraji (23).

V Bratislavskom kraji podrobili dychovej skúške celkovo 6179 vodičov. "Z celkového počtu kontrolovaných bolo pod vplyvom alkoholu 35 vodičov motorových vozidiel. Z toho dvaja vodiči mali výsledok dychovej skúšky vyšší ako jedno promile a vzniklo u nich podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zo všetkých vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu bolo jedenásť cudzincov," ozrejmili bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

"Okrem toho, že pod vplyvom alkoholu sú oneskorené reflexy a väčšie riziko zavinenia nehody, vodičom hrozia aj vysoké pokuty, zadržanie vodičského preukazu či väzenie. Do jedného promile ide o priestupok, za ktorý vodičovi hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov. Nad jedno promile je to už trestný čin s trestnou sadzbou odňatia slobody až na jeden rok," upozornila polícia. Dodala, že v podobných akciách bude pokračovať aj počas nadchádzajúceho obdobia.

Nájdete na tomto obrázku dve mačky? Zvládnu to len 2% ľudí
Pozrite sa na tento obrázok. Nájdete na ňom dve mačky? Považujete sa za pozorného človeka? V detstve nám rodičia a učitelia dávali obrázkové cvičenia zamerané na rozvoj pozorovania a pozornosti k detailom. Teraz sa takéto úlohy dajú nájsť na... Čítať ďalej
29 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik