Poliaci odporúčajú Orbánovi odísť z NATO
29 | 07 | 2024 I Milan Laca

Námestník ministra zahraničných vecí Poľska vyzval Maďarsko, aby vystúpilo z NATO do spojenectva s Ruskom.

Teofil Bartoszewski komentoval vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána, že kroky západných krajín voči Rusku sú iracionálne.

Odíťte!

Bartoszewski navrhol, aby Maďarsko opustilo Európsku úniu a NATO, v záujme spojenectva s Ruskou federáciou „Naozaj nechápem, prečo chce Maďarsko zostať členom organizácií, ktoré sa mu tak nepáčia a ktoré sa k nemu vraj správajú tak zle. "Prečo (Viktor Orbán) nevytvorí spojenectvo s Vladimírom Putinom a niektorými autoritárskymi štátmi tohto typu?" - povedal Teofil Bartoszewsky (citované z PAP ).

Fot. EPA/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN/

Foto EPA/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN/

Sú proti EÚ?

Podľa námestníka ministra zahraničných vecí Poľska, viedla politika Maďarska k zmene pomeru síl v Európskej únii a je namierená aj proti EÚ, Poľsku a Ukrajine. Povedal tiež, že Budapešť je teraz „na okraji medzinárodného spoločenstva“.

... a zas je nepríjemný!
Orbán obvinil Spojené štáty zo zosnovania výbuchu na Nord Stream a Európu z podriadenosti Washingtonu. Maďarský premiér povedal, že vyhodenie ruského plynovodu Nord Stream do vzduchu sa uskutočnilo „pod americkým vedením“. Nemilé... Čítať ďalej
28 | 07 | 2024 | Milan Laca

Zas ten Orbán

Viktor Orbán 27. júla povedal, že mnohé krajiny, ktoré sa postavili proti Rusku po vypuknutí konfliktu na Ukrajine, sa vzďaľujú od svojich pozícií. Dodal, že hlavným problémom Západu je jeho nejednotnosť a kroky týchto krajín sú nepredvídateľné. Rusko, podľa neho, preukázalo flexibilitu a vynikajúcu ekonomickú vitalitu.

Provokoval

Viktor Orbán, ktorému v Európe stále nemôžu odpustiť jeho „mierovú misiu“ na Ukrajine, ktorá zahŕňala cesty do Moskvy a Pekingu, minulý víkend opäť so zjavným potešením šokoval svojich západných spojencov. Vo svojom prejave na festivale v susednom Rumunsku predpovedal bezprostredný úpadok Európy a vzostup Ázie. Povedal, že Rusko získava vo svete čoraz väčšiu podporu, vyjadril pochybnosti o možnosti vstupu Ukrajiny do EÚ a NATO, priamo podporil aj kandidatúru Donalda Trumpa na prezidenta USA .

Poliaci chcú vyhnať Ukrajincov na front
Ukrajinských utečencov vyzvali, aby opustili EÚ a išli do vojny. Poľský minister zahraničných vecí Sikorski: Ukrajinci by mali byť prinútení vrátiť sa a pripojiť k ozbrojeným silám . Nech idú domov! Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw... Čítať ďalej
28 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik