Dolinková: Kardiologické oddelenie v Trenčíne je funkčné a jeho chod zabezpečený
29 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený. Medializované informácie, ktoré hovoria o opaku, považuje za dezinformácie. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

"Vedenie nemocnice ma bezodkladne informovalo o výpovediach štyroch lekárov, opäť to opakujem, ktorí predstavujú úhrnne výkon takmer 1,5 lekára, a jeden lekár na plný úväzok. Od júla nastúpili na oddelenie traja lekári, o nástupe ďalších lekárov nemocnica aktuálne rokuje," priblížila ministerka, ktorá oddelenie v pondelok navštívila.

Medializované informácie o kolapse oddelenia považuje za dezinformácie a šírenie poplašných správ. "Nejde o žiadne kardiologické centrum, ako zavádzajúco informujú opoziční politici. To má úplne iné parametre a kapacity (konkrétne 80 a viac lôžok, dve až tri sály, funguje 24 hodín, sedem dní v týždni). Hovoríme o kardiologickom oddelení a dnes som na vlastné oči videla funkčné oddelenie, ktorého chod je plynule zabezpečený, pacientov a ošetrujúcich lekárov. Navyše, existuje potenciál na zvýšenie kapacity daného oddelenia, ale postupne," doplnila Dolinková.

Podotkla, že rezort je zároveň v kontakte s výborom pracovnej skupiny Intervenčnej kardiológie Slovenskej kardiologickej spoločnosti. "Jeho členovia vedenie rezortu zdravotníctva informovali, že sú v kontakte s novým vedením nemocnice, ako aj s novým primárom tunajšej kardiológie a vyjadrili im dôveru," uviedla.

Súčasnú situáciu na oddelení kritizovali viaceré opozičné strany, ktoré Dolinkovú vyzvali, aby predstavila konkrétne riešenia. Celkovo dostala Fakultná nemocnica v Trenčíne výpovede štyroch lekárov pracujúcich na čiastočný úväzok. Voči tvrdeniam o kolapse kardiológie sa ohradila. Deklarovala, že je zabezpečené riadne poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Slováci naložili Dolinkovej: Zdravotníctvo kolabuje a vy sa tu predvádzate! Ministerka sa bráni
Ministerstvo zdravotníctva na čele so Zuzanou Dolinkovou spustilo na sociálnych sieťach novú kampaň Zdravé leto s ministerkou zdravotníctva. Ministerka si privolala na pomoc odborníkov a vo videách radí, ako správne postupovať v letných... Čítať ďalej
29 | 07 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik