Pavol Slota: Leyenová sa správa ako prezidentka galaxie
28 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Keď zaznie priezvisko Slota, väčšina ľudí vyšších vekových kategórií (45+) si vybaví politika, spolupútnika Vladimíra Mečiara. Tí mladší národne zameraní už poznajú skôr pokračovateľa rodu v politike – Pavla Slotu, predsedu strany Domov – národná strana. Práve on bol hosťom v Diskusii na palete, kde ho Pavel Kapusta „vyspovedal“ aj na tému jeho otca.

S čím prichádza strana Domov – národná strana a v čom chce syn nadviazať na otcovo pôsobenie v politike; o tom, že Ján Slota bavil ľudí svojimi povestnými výrokmi; prečo vznikla strana Domov-NS a aké sú jej ambície. Nepáči sa mu ani to, akým smerom sa uberá Európska únia, ktorej predpovedá skorý pád. Rozloží sa sama rôznymi ideológiami, ktoré sa negatívne prejavia na ekonomike. Budúcnosť Slovenska vidí skôr v organizácii BRICS, ktorá funguje na princípe, na akom vznikla aj EÚ. Nemohol obísť ani tému zastavenia tranzitu ruskej ropy cez Ukrajinu a myslí si, že tu ešte budú veľké problémy, nie len s ropou.

Syn politika

Pavol Slota hovorí, že vo svojej strane prináša druhú generáciu národniarov, čo je na slovenskej politickej scéne vec nevídaná. „Prichádzame s myšlienkou modernej národnej strany, aj keď teda v niektorých bodoch neustúpime ani o milimeter,“ hovorí Slota a dodáva, že v prvom rade sú mladí rodičia a preto musia prichádzať aj s niečím, čo osloví mladých ľudí.

„Našou hlavnou myšlienkou je znovuobrodenie národnej identity. Uvedomujeme si jednu zásadnú vec. Slovenský národ je jediný, celým svetom uznaný subjekt, ktorý je štátotvorný. A preto za ten národ musíme bojovať,“zdôrazňuje Slota.

Pripomína, že jeho otec Ján SNS dvakrát doviedol do vlády a niekoľkokrát do parlamentu, čo je aj cieľom syna – Pavla. Pretláčať národné myšlienky nir lrn do politického života cez pôsobenie v parlamente.

O tom, ako sa budú súčasné olympijské hry vo Francúzsku podobať olympiáde v nacistickom Nemecku
Autor: Vladimír Malyšev Ako sa budú súčasné olympijské hry vo Francúzsku podobať olympiáde v nacistickom Nemecku? Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová označila odmietnutie francúzskych úradov novinárom z Ruskej... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Priamočiarosť je dar

Otec Ján býval známy svojim priamočiarym jednaním a mnohé z jeho vyhlásení sa stali doslova prorockými (napríklad výrok o Matovičovi, pozn. red.). Pavol považuje priamočiarosť, akou sa vyznačuje jeho otec za dar, pretože najjednoduchšie riešenia bývajú najlepšie. „Toto bolo niečo, s čím otec prišiel a v čom jednoznačne pokračovať chcem,“priznáva Pavol s tým, že svojho otca označil svojim spôsobom za stand-up komika, ktorý bavil množstvo ľudí práve cez svoje bonmoty.

Vznikli, aby spájali

Do volieb je síce ešte ďaleko a preto ešte nie je veľmi čas uvažovať o tom, kto s kým. Slota však hovorí, že jeho strana vznikla s úmyslom spájať sa s pronárodne uvažujúcimi stranami, akou je aj hnutie Republika. Pod jeho hlavičkou Slota kandidoval aj do eurovolieb, no a nevylučuje ani budúcu spoluprácu týchto dvoch subjektov do budúcnosti.

„Uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť, v každom prípade by som bol rád, keby to národno-vlastenecké spektrum voličov v budúcnosti, o tie tri a pol roka malo takú stranu, aby nemuselo voliť to menšie zlo,“ hovorí Slota.

Prezidentka galaxie

Dotkol sa aj toho, že predsedníčka EK nemá mandát od občanov, ale len od poslancov EP, Ursula von der Leyenová sa správa, ako “prezidentka galaxie”. Pripomenul, že poľská europoslankyňa Leyenovej otvorene povedala, že je zodpovedná za každú znásilnenú ženu v Európe zo strany nelegálnych migrantov, Leyenová sa len usmievala.

Nesúhlasí ani so znovuzvolením Maroša Šefčoviča ako eurkomisára, ktorého označil za hlavného strojcu Green Dealu v EÚ a nerozumie, ako ho mohol podporiť nie len Smer-SSD, ale aj prezident SR Peter Pellegrini. Zdôraznil tiež, že Šefčovič cez svoj nie malý vplyv v európskych štruktúrach podkopáva slovenskú ekonomiku a priemysel.

Karel Hirman "Kamarátom" z PS: Nie vždy treba hľadieť na politické tričko
Bývalému ministrovi hospodárstva Karlovi Hirmanovi (Demokrati) sa nepáči postoj politikov Progresívneho Slovenska ku kauze zastavenia tranzitu ropy cez Ukrajinu na Slovensko. Nie celkom rozumie aj ich tvrdohlavému presadzovaniu zelenej agendy. Na... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Prorokuje rozpad EÚ

„Pokiaľ EÚ a pokiaľ ľudia, ako von der Leyenová a Šefčovič neustúpia z tej federalizácie EÚ a teda zničenia tých národných štátov, ktoré sa mali v tomto združení spolupodieľať na ekonomickom raste cez hospodársku spoluprácu, tak ja predpovedám, že sami sebe ten konár, na ktorom sedíme, podrežú a spadnú na r*ť. EÚ sa skôr, či neskôr rozpadne,“ myslí si politik s tým, že ten rozpad začal Brexitom.

Prístup Smeru ho zamrzel

Slota podľa vlastných slov ľutuje, že Smer sa nepridal k žiadnej z dvoch vlasteneckých frakcií v EP, že si nechali zadné dvierka a že sa zrejme ešte stále vidia medzi eurosocialistami. Tí ich ale kvôli spolupráci so SNS nechcú prijať.

„Bolo to vidno aj na vystúpení Judity Laššákovej, ktorá vystúpila s kritikou voči Leyenovej, no nedostala taký priestor, ako poslankyňa z poľskej konfederácie – nie je vo frakcii. Keď sa Smer premenoval na slovenskú sociálnu demokracia a má vo svojom vnútri aj národnú frakciu, tak sa mohli pridať k suverenistom,“ netají sklamanie Slota.

Zvrátené ideológie budú naberať na obrátkach

Každopádne, táto likvidácia ekonomiky cez green deal bude pokračovať. Postupne sa budú ozývať nie len automobilky, ale všetky odvetvia, ktoré fungujú na doteraz relatívne lacných energiách.

Nehovoriac o LGBT ideológiách, veď na ministerstve školstva je poradcom Rado Baťo, ktorý má veľmi blízko k PS a zvlášť Zuzane Čaputovej. Nehovoriac o migrantoch a množstve ďalších problémov, ktoré k likvidácii EÚ prispejú.

On sám vidí budúcnosť Slovenska v BRICSe, ktorý však stojí na spolupráci suverénnych štátov, ktoré sa jeden k druhému správajú, ako k partnerovi, nie cez diktovanie toho, ako má vyzerať jeho budúcnosť.

Minister vnútra: Prečo boli v Bruseli ticho, keď mali nad právnym štátom dvíhať prst? (VIDEO)
Keď mala Európska komisia naozaj dvíhať prst, vtedy mlčala, myslí si minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na margo toho, že Európska komisia má výhrady voči právnemu štátu na Slovensku počas vlády Roberta Fica. Podľa ministra vnútra meškajú... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Ropovod Družba

Hovoril aj o kroku ukrajinskej vlády, ktorá Slovensku a Maďarsku zastavil tranzit cez ropovod Družba z ruského LukOilu. Má tiež obavy aj z podobného kroku s plynom, keďže na území Ukrajiny sa nachádzajú aj slovenské zásobníky a termín, kedy bude Ukrajina chcieť zastaviť plyn, sa blíži.

„Sú to mafiánske praktiky. Tie sa využívajú buď v škôlke, alebo v mafii - ty mi nedáš toto, ja ti urobím tamto... Navyše takto priamo ohrozujú našu ekonomiku,“ upozornil s tým, že Slovensko potrebuje skutočnú politiku na všetky svetové strany.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik