Horor, alebo šialenstvo? 24-ročnej žene roztrhlo žalúdok v priamom prenose
28 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Žalúdok jej roztrhlo v priamom prenose. 24-ročná žena z Číny, desať hodín natáčala, ako sa prejedá, nakoniec zomrela počas živého prenosu. 

Pan Xiaoting z Číny zomrela v dôsledku podozrenia na roztrhnutie žalúdka, keď do seba dostala 10 kg jedla, vrátane čokoládovej torty, informoval Dailymail.

Výsledky pitvy odhalili, že jej žalúdok sa vážne zdeformoval a naplnil nestrávenou potravou, čo naznačuje, že jej mohol prasknúť a spôsobiť únik žalúdočnej kyseliny a potravy do brucha. 

Xiaoting, ktorá bola morbídne obézna, sa v Číne preslávila živými prenosmi Mukbang, čo je trend, pri ktorom  ľudia pred kamerou jedia obrovské množstvá jedla, zvyčajne veľmi nezdravého. Vznikol v Južnej Kórei .

Teraz lekári varujú, že na rade by mohli byť influenceri na Západe – pričom niekoľko tvorcov obsahu v USA sa už stali mimoriadne populárnymi.

Dr Andrew Harris, docent psychológie na Nottingham Trent University v Spojenom kráľovstve, povedal: „Videá Mukbang sa sústreďujú okolo konzumácie a pôžitkárstva, čo potenciálne posilňuje cyklus prejedania sa alebo vzťahov s nezdravým jedlom.“

Čína má úplný zákaz takýchto videí typu mukbang, ale nezabránil tvorcom obsahu v živom vysielaní ich flámov.

Pan Xiaoting naživo vysielala svoj 10-hodinový potravinový maratón 14. júla, keď skolabovala. Diváci sa údajne snažili poskytnúť pomoc na diaľku, no nestačilo to. Nedávno bola hospitalizovaná s krvácaním zo žalúdka, hoci nie je jasné, kedy bola prepustená.

Keď zomrela, väčšina jedla, ktoré zjedla, ešte nebola strávená a ležala jej v žalúdku. Krvácanie do žalúdka v anamnéze výrazne zvyšuje riziko, že človek zažije ďalšie závažné problémy. Podrobnosti o jej smrti pochádzajúcej z Číny sú skromné, no existuje niekoľko spôsobov, ako môže konzumácia obrovského množstva jedla nonstop niekoho zabiť.

Politológ: Takéto gangsterské metódy treba tvrdo a nekompromisne odmietnuť
"Ukrajina svojvoľne odrezala Slovensko a Maďarsko od dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil a na tomto príklade sa dá krásne ilustrovať nielen nezmyselnosť sankcií voči Rusku, ale aj to, na koho sa môžeme v energetickej politike spoľahnúť.... Čítať ďalej
25 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik