Belousovová o posolstve LOH Paríž 2024: Aj Kristus zobral bič a vyčistil chrám!
28 | 07 | 2024 I Diana Zaťková

Mnohí sa pohoršovali a pohoršujú nad otváracím ceremoniálom LOH. Našli sa aj takí, ktorí to obhajujú. Vraj kresťania majú byť tolerantní, nastaviť druhé líce atď... Politička Anna Belousovová však nechce hovoriť iba o tom. Podľa nej sa ukazuje, že tvrdenia o dekadencii a súmraku Západu nie sú len výmyslom.

Vždy platilo, že počas otváracieho ceremoniálu sa hostiteľská krajina snažila ukázať to najlepšie, čo má a snažila sa poslať do sveta nejaké posolstvo. Nadväzuje to na poslanie pôvodných aj obnovených olympijských hier. Olympijské hry vznikli v starovekom Grécku a ich účelom bolo posilňovať jednotu jeho obyvateľov. Súčasťou hier bolo vyhlásenie "posvätného mieru". Jednotlivé skupiny v počas hier prestali medzi sebou bojovať. Tradíciu olympijských hier obnovil na konci 19. storočia Francúz Pierre de Coubertin. Ten tiež navrhol olympijskú vlajku - na bielom podklade päť kruhov, ktoré symbolizujú päť kontinentov, pripomína národniarka.

"Keď to zhrniem, pôvodným poslaním OH bola jednota národov, mier, propagácia športu a všetkého, čo s ním súvisí. Teda fair play, zdravý životný štýl, rozvoj tela aj ducha," píše Belousovová na sociálnej sieti.

A zároveň sa pýta: "A čo z toho všetkého ostalo?" Podľa nej nám to názorne ukázal otvárací ceremoniál OH v Paríži. A politička uviedla zopár príkladov:

- Olympijskú vlajku s piatimi rôznofarebnými kruhmi si organizátori vyložili ako symbol LGBT a vztýčili ju hore nohami, akoby chceli dať najavo, že tu bude všetko naopak.

- A naozaj, ako sa ukázalo, "kultúrny" program bol oslavou LGBT agendy v štýle pride-ov.

- Aby asi dokázali, že nič im nie je sväté, cieľom hanobenia sa stala Posledná večera od Leonardo da Vinci. Tento stret dvoch kultúr - renesancie a tzv.novodobej kultúry Západu - však len potvrdil známu pravdu: ten kto nemá talent, snaží sa jeho nedostatok kompenzovať urážkami toho skutočného umenia. Ten, kto má v duši prázdno, závidí a preto chce ničiť duše iných.

Návrat k otváraciemu ceremoniálu. Takto to vidia Slováci (VIDEO)
Ťažko povedať, či sa nájde niekto, kto bol úprimne nadšený z otváracieho ceremoniálu Olympijských hier v Paríži. Svoj nesúhlas vyjadrujú hlavne kresťania – Francúzsko bývalo tradične krajinou so silnou kresťanskou kultúrou (tisíce ľudí po celom... Čítať ďalej
27 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

- Mocnosti nedali pokyny svojim "zbrojnošom", a tak sa bojovalo ďalej na Ukrajine, v Gaze a v ďalších vojnových ohniskách sveta.

- Namiesto propagácie zdravého životného štýlu sa na pódiu váľal akýsi obézny Bakchus, či čo to bolo, nepochopila zrejme Belousovová prítomnosť gréckeho boha na pôvodne gréckych hrách.

"Krátko pred OH prebehla tlačou správa, že bezpečnostným zložkám Francúzska sa podarilo odhaliť nejakého ruského agenta, ktorý mal za úlohu sabotovať otvárací ceremoniál. Pri jeho sledovaní som nadobudla dojem, že to urobili preto, aby sa mohli zhovadiť sami," zamýšľa sa bývalá poslankyňa NR SR, no chce sa vrátiť k úvodu jej úvahy.

Podľa Anny Belousovovej tejto vláde nejde o zdravie ľudí, ale o vlastné kšefty. Zdroj: FB / Anna Belousovová

Každá hostiteľská krajina sa zvyčajne snaží programom na otváracom ceremoniáli ukázať to najlepšie, čo má. Ak je to tak, že Francúzsko nám predvčerom ukázalo to najlepšie zo svojej kultúry, tak tvrdenia o dekadencii a súmraku Západu nie sú podľa Belousovovej len výmyslom.

"Mnohým vadí neustále pretláčanie agendy LGBT doslova všade. Bez toho sa už nič nezaobíde. Ani otváranie OH, nič. Paríž nám ukázal, že už nejde len o agendu. Ide o ideológiu!!! To bolo to hlavné posolstvo svetu súčasných OH," myslí si politička.

A podľa nej chorú ideológiu máme právo aj povinnosť odmietnuť. "Aj a hlavne ako kresťania. Tu neplatí: nastav druhé líce. Veď aj Kristus zobral bič a vyčistil chrám. A okrem Božej lásky kresťanstvo pozná aj pojem Boží hnev. Byť kresťanom, neznamená byť ovca, ktorá sa nechá viesť na bitúnok," uzavrela Belousovová svoje hodnotenie ceremoniálu LOH Paríž 2024.

Duchovný poradca a evanjelizátor: potupili Pánovu poslednú večeru
Pozerali ste otvárací ceremoniál pre OH 2024 v Paríži? Pýta sa na sociálnej sieti Štefan Patrik Kováč, otec, duchovný poradca, evanjelizátor. Kováč je presvedčený, organizátori chceli použiť šport na propagandu svojich ideológií a potupili Pánovu... Čítať ďalej
28 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik