Príbeh Arabelky pokračuje: Cesta domov z nemocnice (VIDEO)
29 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Nie je tomu ani týždeň, čo nás všetkých chytil za srdce príbeh mladej dievčiny od Štúrova, ktorá si praje len jedno: Zomrieť doma, medzi milovanými. Pre našu redakciu vtedy Milan Daniel z OZ Minibodka porozprával, že Arabelke okrem množstva diagnóz s tou najhoršou perspektívou, život postavil do cesty aj jednu obrovskú prekážku – narodila sa do skutočne veľmi chudobnej rodiny. Zdá sa však, že aj vďaka čitateľom Hlavného denníka a ich pomoci sa Arabelke jej sen bude môcť splniť.

Aké má prianie 19-ročná dievčina s takouto kombináciou? Naposledy vydýchnuť nie v nemocnici, ale v kruhu najbližších, o čom vedia aj spolupacienti, s ktorými ležala na oddeleniach. Milan Daniel preto spustil zbierku, ktorá stále pokračuje na to, aby dievčina mohla fungovať doma. Podarilo sa a v piatok, 26. júla Arabelka zo sanitky ďakuje všetkým, ktorí pomohli

Obrovské prianie

„Pýtal som sa jej, či jej nenapadne niečo osobné, po čom túži a mohli by sme jej splniť. Ona dokola hovorila len to, že nič nechce, že chce ísť len domov a byť so svojou rodinou,“ povedal pre HD o Arabelke Milan Daniel, z organizácie na pomoc deťom Minibodka. Arabelka potrebuje množstvo rehabilitácie, čo jej dokáže zabezpečiť jej obetavá mama.

Žiaden podvod

„Strávili sme spolu 12 dni v novozámockej nemocnici. Arabelka tam pobyt znáša naozaj zle  každý jeden deň sa po chodbe rozliehal jej plač, že chce ísť domov. Jej mama Katka je naozaj úžasná, snaží sa pripraviť na tú veľkú stratu, čo ju neminie a popritom nie raz podporila nie len mňa v mojej chorobe ale pomáhala aj iným pacientom,“ doplnila slová Milana Daniela svojim svedectvom pani Diana.

Domov je pripravený

Po rozhovore s Milanom Danielom sme si v redakcii povedali, že príbeh Anabelky budeme sledovať. V telefóne nám totiž avizoval, že chce byť férový, ako sa moderne hovorí transparentný a bude informovať o tom, ako sa nie len nakladá s financiami vyzbieranými na pomoc Arabelke, ale aj o jej ďalšom osude. Chlapi z OZ Minibodka boli v domčeku, kde Arabelkina rodina býva, pripraviť kúpeľňu a domácnosť na jej príchod. Dievčinka zatiaľ v nitrianskej nemocnici čakala na „Deň D“.

Deň D nastal v piatok

„Nie sme na konci, no urobili sme prvé, správne kroky k splneniu sna mladého dievčatka ktoré zomiera. Sen ktorý mala za ňou, sám od seba neprišiel. No my spolu s vami sme snu pomohli, aby sa splnil,“ píše Milan na Facebooku, kde priznáva obavy, ako to celé dopadne.

Dr. Bukovský: Sloboda slova je slobodou myslenia (VIDEO)
YouTube kanál lekára a propagátora zdravého životného štýlu, MUDr. Igora Bukovského síce bol zrušený, no na iných sociálnych sieťach (síce so shadow banmi a podobnými praktikami), funguje naďalej. A súčasné dianie komentuje rovnako, ako počas... Čítať ďalej
27 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik