Dr. Bukovský: Sloboda slova je slobodou myslenia (VIDEO)
27 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

YouTube kanál lekára a propagátora zdravého životného štýlu, MUDr. Igora Bukovského síce bol zrušený, no na iných sociálnych sieťach (síce so shadow banmi a podobnými praktikami), funguje naďalej. A súčasné dianie komentuje rovnako, ako počas posledných štyroch rokov.

Bukovský upozorňuje, že vďaka progresívnemu vnímaniu práva a poriadku je spoločnosť dokonale rozdelená v takmer každej oblasti, čomu veľmi napomáhajú aj sociálne siete a médiá. Rovnako aj anonymita, ktorá človeka zbavuje určitej miery zodpovednosti za to, čo napíše. Počas covidu mu mnohí vyčítali aj to, že sa „pchal do politiky“, no dnešné čísla od detských psychiatrov hovoria, že do tej politiky malo rozprávať viac skutočných odborníkov.

Každý každému nepriateľom

„Plány globalistov a ich progresívne internacionály vychádzajú z prevýchovy sveta - národná, náboženská a dokonca aj pohlavná identita ľudí by mala byť potlačená a nahradená všeobecným kozmopolitným nastavením s operačným programom, ktorý bude povinne progresívny. Slovo povinne znamená, že progresívne vnímanie práva, poriadku a kultúry si majú osvojiť všetci,“hovorí vo videu Bukovský s tým, že kto zaváha je odsúdený a rovnako každý, kto si dovolí mať iný, kritický názor. Takí ľudia sú označovaní za dezolátov, dezinformátorov a v spoločnej diskusii nemajú priestor. Čo je horšie, neplatí to len v diskusiách o jednej-dvoch témach, ale ľudia v našej spoločnosti sa nevedia zhodnúť už pomaly na ničom.

Jednoduché zhrnutie otváracieho ceremoniálu LOH 2024
Francúzsky prezident Emmanuel Macron oficiálne otvoril olympiádu v Paríži. Stalo sa tak v piatok 26. júla o 22.55 hodine. "Vyhlasujem olympijské hry v Paríži za otvorené," povedal Macron. Slávnostnej formulke predchádzal unikátny otvárací... Čítať ďalej
27 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Technika nálepkovania funguje

Na príkladoch z diskusií pod svojimi príspevkami Bukovský ukazuje, ako funguje technika nálepkovania. On bol, ako mladý športovec, ostro sledovaný bývalým režimom, no teraz,  35 rokov po prevrate je diskutérmi označovaný za ŠtB-áka a podobnými hodnoteniami.

„Ak sa toto použije dostatočne nahlas, a médiá a sociálne siete sú výborný spojenec, ak sa to použije a zopakuje dostatočne často, tak to vytvára priestor na zrod spoločného verejného nepriateľa. To samo o sebe vedie k tomu, že tento verejný spoločný nepriateľ má byť potrestaný. To je veľmi nebezpečné. Nie som sám, kto bol vystavený tomu počas počas takzvanej covidovej krízy. Následky stále pretrvávajú v celej spoločnosti,“konštatuje Bukovský vo videu.

Anonymita na internete

On sám sa nikdy nebál a pod svoje príspevky sa vždy podpisoval, čo z neho spravilo terč pre anonymné existencie na sociálnych sieťach.

„Vy chcete niečo vyčítať alebo odkazovať, kde sa toto zobralo? Ako to je vlastne možné, že na tom najväčšom námestí sveta, teda na sociálnych sieťach, je možné byť ešte stále anonymne? také niečo nikdy v histórii nebolo možné. Ak chceli ľudia niekde niečo povedať, museli tam byť osobne. Boli teda zosobnení boli identifikovaní, to vytváralo prirodzenú zodpovednosť za svoje slová a činy,“poznamenáva Bukovský poukazujúc na anonymitu, ktorá človeka zbavuje veľkého kusa osobnej zodpovednosti a to je nebezpečné. Veď kedysi sa utajovali len podvodníci a tento trend škodí celej spoločnosti. Všetkým, ktorí s ním nesúhlasia, odporúča prestať ho sledovať a rozčuľovať sa nad niečím, čo sa im nepáči. Vyhli by sa tak komentárom typu „Nechcel som komentovať, ale...“

Nemá sa pchať do politiky

„Keď som počas nezmyselného lockdownu a zatvorených škôl naliehavo vyzýval k okamžitému skončeniu týchto nebezpečných opatrení, pretože dôjde k poškodeniu detí a mladých ľudí, bola to politika alebo zdravotníctvo? Najnovšie údaje z analýzy Hlásenia mentálnych porúch a psychických ochorení Spojených štátoch ukazujú, že u detí do 18. Roku života narástol od roku 2019 do roku 2023. Počet mentálnych porúch a psychických ochorení o 83 percent. Presnejšie poruchy identity o 133 percent, poruchy príjmu potravy o 108 percent, fóbie a úzkosti o 77 percent. To, že nemáme informácie o týchto problémoch u nás neznamená, že u nás tieto problémy neexistujú. Stačí počúvať detských psychiatrov, ktorí tu a tam dostanú v médiách priestor a bijú na poplach. Ale nič sa nedeje. Už netreba,“ hovorí Bukovský s tým, že keby sa pred štyrmi rokmi takým spôsobom, ako on, viac odborníkov „pchalo do politiky“, mohli sme sa ako spoločnosť vyhnúť psychickým problémom desiatok tisíc detí a mladých ľudí. Zabránilo by sa tak zanášaniu patologických politických zásahov do medicínskeho problému.

Viac vo videu:

Hlas ľudu: Ľudia chcú Igora. Nevideli ste ho?
Netreba veriť všetkému, čo hovorí múdrosť našich predkov. O Igorovi ani noviny nepíšu, ani v telke ho nedávajú. Zišiel z očí, ale nezišiel z mysle. Ľudia sa naňho pýtajú, chýba im Vantajm Nextajm. Teda, nie všetkým. Mne napríklad vôbec nechýba.... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik