Uhrík: Prioritou je ochrana suverenity štátov EÚ a slobôd občanov
26 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Najväčšími prioritami v úlohe europoslanca budú pre Milana Uhríka (Republika, Európa suverénnych národov) ochrana suverenity členských štátov Európskej únie, ochrana slobôd občanov, názoru a slova, zastavenie nelegálnej migrácie do Európy a ochrana tradičných hodnôt. Uviedol to v rozhovore pre TASR.

Čo sa týka ochrany tradičných hodnôt, chce Uhrík podľa jeho slov najmä ochranu tradičného modelu rodiny a „ochranu spoločnosti pred dúhovou a LGBT ideológiou“.

Ďalšou z jeho priorít je zmena zelenej politiky - zrušenie alebo revízia Európskej zelenej dohody (tzv. Green Deal).

„Aby zelená politika Európskej únie neničila slovenských a európskych poľnohospodárov, potravinárov, nezavádzala nezmyselné emisné kvóty na dopravu, roľníkov a obyvateľov. Ale aby sa tá ochrana prírody orientovala na skutočnú ochranu prírody bez vedľajších ekonomických dopadov na životnú úroveň bežných ľudí,“ uviedol pre TASR Uhrík, ktorý získal v júnových eurovoľbách 133.949 prednostných hlasov.

Medzi jeho priority patrí aj presadzovanie „mierovej politiky EÚ“, je za zrušenie sankcií proti Rusku a zastavenie finančnej a vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Dodáva, že uvedené priority sa zhodujú aj s cieľmi novovzniknutej frakcie Európa suverénnych národov (ESN), ktorej je podpredsedom.

Vlastenci sú podľa jeho slov v Európskom parlamente (EP) stále v menšine.

Poukazuje však na výrazné posilnenie v porovnaní s predošlým funkčným obdobím. „Kým v minulosti bola vlastenecká frakcia len Identita a demokracia (ID) so 60 europoslancami, už tu máme dve frakcie - ESN a Patrioti pre Európu (PfE). Spolu nás je približne 110 europoslancov, čo je takmer dvojnásobný nárast,“ spresnil slovenský europoslanec. Doplnil, že s PfE má jeho frakcia dobrú spoluprácu.

Pôsobiť bude vo Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE), kde bol členom aj v predošlom funkčnom období. Tvrdí, že pre neho ide o politicky najdôležitejší výbor, ktorého agendu ako vlastenec zastrešuje. Výbory vypracúvajú, menia a prijímajú legislatívne návrhy a iniciatívne správy. Zvažujú návrhy eurokomisie a Rady a v prípade potreby vypracúvajú správy, ktoré sa predkladajú plénu.

Myslí si, že skúsenosti z predošlého funkčného obdobia mu v ďalšom mandáte pomôžu. Európska politika je podľa jeho slov oproti domácej politike oveľa komplikovanejšia a komplexnejšia. „Je tu veľa politických strán z rôznych štátov, ktoré majú absolútne odlišné vnímanie niektorých problémov a vyžaduje si to veľkú diplomaciu, aby sa to dalo skĺbiť a aby sa dal dosiahnuť nejaký výsledok,“ uzavrel pre TASR Milan Uhrík.

Zdroj: info.sk/tasr

Romana Tabak je zdesená! PS propaganda naberá na obrátkach
Exposlankyňa Romana Tabak je zdesená a zdôrazňuje, že: "naše deti musíme chrániť". Na sociálnej sieti zdieľa vlajku, vyzýva k zdieľaniu svojho príspevku, pretože ide podľa nej o vymyslený neexistujúci blud, aby pomotali a zohavili mysle aj telá... Čítať ďalej
25 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik