Socialisti: Vyhlásenie Republikovej rady k strane Smer-SSD
26 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Hnutie Socialisti, ktorej predsedom je Artur Bekmatov, ktorý v predčasných parlamentných voľbách kandidoval na kandidátke Smeru a ešte stále je podľa webu Úradu vlády SR poradcom premiéra Fica, a aj asistentom poslanca Smeru Michala Stušku, vydalo zásadné vyhlásenie.

VYHLÁSENIE REPUBLIKOVEJ RADY K STRANE SMER-SD

Prvé zasadnutie novozvolenej Republikovej rady hnutia Socialisti.sk sa nieslo v duchu sebareflexie a hľadania východísk, ktoré zabezpečia rast hnutia a prílev nových členov. Snem nášho hnutia, ktorý sa konal pred mesiacom v Žiline, bol počtom delegátov najväčším snemom v 5-ročnej histórii nášho Hnutia – väčší než ten ustanovujúci. Minulomesačný snem tak mal najväčší mandát.

Po piatich rokoch sprevádzaných volebnými neúspechmi a zlými výsledkami v prieskumoch,

začalo Hnutie hľadať cestu von. Výsledkom tohto hľadania bolo zvolenie nového podpredsedníctva a Republikovej rady. Tieto členky a členovia Republikovej rady sú plne oddaní pôvodným hodnotám solidarity, ekológie a mieru, na ktorých bolo hnutie Socialisti.sk založené.

Republiková rada prijala uznesenie, ktorým sa v plnom rozsahu dištancuje od politiky vlády Róberta Fica a považuje ju za neľavicovú. Smer-SD dostal vo voľbách druhú šancu, ale jeho vláda sa ukazuje ešte horšie, ako tie jeho predošlé. Miesto snahy o zlepšenie podmienok pre pracujúcich sa stará iba o svojich ľudí a ich beztresnosť. Predvolebné sľuby o mieri a suverenite rýchlo nahradili zbrojárske biznisy a našu krásnu prírodu Ficova vláda zverila kšeftárom z SNS.

Veríme, že tak ako na súčasné problémy nemajú odpoveď nacionalisti a konzervatívci z koalície, tak ju nemajú ani liberáli z opozície. Preto novozvolené vedenie ohlasuje, že budeme jasne opozičným socialistickým mimoparlamentným hnutím, pretože v socialistickej politike vidíme jediné riešenia súčasnosti.

Ďakujeme Vám za vašu podporu a veríme, že spoločne vytvoríme Slovensko pre všetkých.

Republiková rada

24. júla 2024

Gyimesi: Biden demaskoval biedu progresívnych médií
Seniorov si treba vážiť. Vďaka ich celoživotnej práci je svet tam, kde je a „strieborný vek“ je ctený v každej tradičnej kultúre. Podobne si starších ľudí váži aj podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi. Starým pánom je aj Joe Biden, ktorý... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik