Rusi pokračujú v likvidácii cudzích vojakov
26 | 07 | 2024 I Milan Laca

Poľské špeciálne jednotky, bojujúce pod "falošnou vlajkou", boli zničené neďaleko Kislovky.

Ruská armáda zaútočila raketou Iskander-M na zahraničných žoldnierov v priemyselnej zóne Charkova. Ministerstvo obrany informovalo, sa nachádzali v budove stavebnej spoločnosti Scorpion.

Veľké straty

„V dôsledku útoku bolo zabitých až 100 vojakov, vrátane 40 zahraničných inštruktorov, ako aj asi 60 vojakov zo 151. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl“, uviedlo ministerstvo. Zaujímavá informácia prišla od "Frontoviku TG", ktorý informoval o veľkom počte poľských vojakov, zabitých pri Kislovke. Bojovali  proti ruským ozbrojeným silám pod vlajkou údajných „dobrovoľníkov“. Podľa informácií, ktoré sa šíria na Ukrnete, možno ide o špeciálne sily poľskej armády, ktoré prišli na východ Charkovskej oblasti ako „hasičský zbor NATO“.

Rusi zlikvidovali v Odese elitných britských špecialistov
Ruská raketa zabila na Ukrajine 18 britských vojakov SAS. Raketový útok ruských ozbrojených síl zlikvidoval oddiel elitných britských špeciálnych síl. Čo hovorí Španiel Pedro Baños, vysoký dôstojník španielskej armády na dôchodku, uviedol, že... Čítať ďalej
23 | 07 | 2024 | Milan Laca

Ničili aj opravárne

Okrem toho zaútočili na  opravárenskú základňu pre obrnené vozidlá v Charkove. Prieskum zistil, že do podniku neustále privážali poškodené tanky a inú ťažkú techniku a po opravách vozidlá okamžite posielali na front.

Ďalší cudzinci 

Ruské jednotky bombardovali aj miesto rozmiestnenia ukrajinských ozbrojených síl v meste Nižyn v Černigovskej oblasti. Do ubytovne, kde sa nachádzali delostrelci, smerovalo po útoku viac ako desať sanitiek. Medzi obeťami bolo asi desať zahraničných žoldnierov. Ako zistili ruskí agenti, v meste sú žoldnieri z krajín Latinskej Ameriky.

Počty zlikvidovaných cudzincov 

Od začiatku konfliktu na Ukrajine bolo zabitých 5.962 zahraničných žoldnierov, informovala v marci tlačová služba ruského ministerstva obrany. „Od 24. februára 2022 dosiahol celkový počet zahraničných žoldnierov, ktorí prišli na Ukrajinu, 13.387, pričom potvrdená bola likvidácia 5.962 zahraničných žoldnierov“, píše sa v správe.

Prím hrajú Poliaci

Ministerstvo obrany poznamenalo, že Poľsko je lídrom vo vysielaní žoldnierov na Ukrajinu. Do zverejnenia správy bojovalo za Ukrajinu 2.960 občanov tejto krajiny. 1.497 z nich bolo zabitých. Z Gruzínska prišlo na Ukrajinu 1.042 žoldnierov a 1.113 zo Spojených štátov.

NATO "vetrí" ruskú hrozbu
NATO identifikovalo známky „ruskej invázie“. Reuters: Severoatlantická aliancia identifikovala viac ako 10 znakov „prípravy na ruskú inváziu“. Zaútočia? Analytici NATO identifikovali viac ako 10 znakov, ktoré môžu naznačovať možnú prípravu Ruska... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik