Náhle zomrela úspešná mladá slovenská ŠPORTOVKYŇA!
26 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Tragická správa zasiahla slovenský šport. Na svoj posledný odpočinok náhle odišla bývala gymnastka – Jana Duchnovská. O život prišla vo veku 31 rokov, informuje portál regiony.sk

Jana Duchnovská sa ako športovkyňa venovala najmä modernej gymnastike. Začala s ňou vo svojom rodnom meste Košiciach. V 12 rokoch ako juniorka trénovala v klube Charm Prešov. “Janka, bola od malička fascinovaná krásou a eleganciou gymnastiky. Rýchlo sa ukázalo, že má výnimočný talent na gymnastiku a lásku k nej,” uviedla Slovenská gymnastická federácia.

Vďaka zlepšovaniu svojich schopností získavala nasledujúce roky ocenenia na rôznych súťažiach. Za jedno desaťročie sa jej podarilo stať seniorskou reprezentantkou v modernej gymnastike.

Reprezentovala Slovensko na viacerých majstrovstvách Európy i majstrovstvách sveta. “Svojou neúnavnou prácou a vášňou pre gymnastiku sa stala vzorom pre mnoho mladších gymnastiek. Nikdy sa nezastavila, a aj keď čelila novým výzvam, vždy sa snažila ísť dopredu,” píše federácia.

Zakladateľka gymnastického klubu

Jana Duchnovská po aktívnej kariére založila gymnastický klub Gaja Košice, kde bola aj predsedníčka. Klub chce pokračovať v jej šľapajách. “Radi by sme zachovali jej odkaz a pokračovali v jej diele. Spoločne s kolektívom GK GAJA KOŠICE a rodinou budeme organizovať aktivity, ktoré mala Janka rozbehnuté a plánované,” uviedol na sociálnej sieti.

Chýbať bude mnohým

Dojemné slová na rozlúčku jej zanechala aj Hana. “Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo. Strata Janky v takom mladom veku je obrovská tragédia. Nech jej vášeň a láska ku gymnastike budú inšpiráciou pre všetkých členov klubu a jej pamiatka zostane navždy živá v každom pohybe, ktorý v jej klube urobia,” píše so smútkom v srdci.

Bolestne zasiahla správa o jej smrti aj Filoménu. “Osobne som Janku poznala a ako by to bolo včera, keď sme spolu behali po koberci. Ťažko sa hľadajú slová, veľmi ma to mrzí,” vyznala svoje pocity.

Zomrela náhle

Bývalá reprezentantka v modernej gymnastike odišla na večnosť v stredu 3. júla 2024 vo veku 31 rokov. Podľa dostupných informácií mala zomrieť nečakane pri tragickej nehode.

Posledná rozlúčka s Jankou sa uskutoční v utorok 30. júla 2024 o 10.00 hod. v obradnej sieni AVE na Verejnom cintoríne v Košiciach.

EPPO vyšetruje pokus o podvod pri výstavbe závodu na spracovanie odpadu v Iži
Úrad Európskej prokuratúry (EPPO) v Bratislave začal tento týždeň vyšetrovanie pokusu o podvod s finančnými prostriedkami Európskej únie v súvislosti s výstavbou zariadenia na spracovanie odpadu v Iži v okrese Komárno. TASR o tom informuje na... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik