Zápasník Růžička má na krku ďalšie stíhanie. Na kúpalisku mal zaútočiť na návštevníka
27 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Minulý štvrtok došlo na kúpalisku v Prahe 6 k fyzickému napadnutiu dvadsaťdeväťročného návštevníka. Trojica mužov tam začala slovne obťažovať mladé dievča, ktoré sa následne zastal poškodený. Keďže boli agresori v presile, začali na poškodeného pľuvať a následne ho aj napádať, informuje na svojom webovom sídle Polícia Českej republiky (PČR).

„Majstri sveta“ sa podľa PČR pustili najskôr do mladej ženy, ktorú verbálne obťažovali, neskôr do mladíka, ktorý sa jej zastal. Útek z parkoviska sa im nakoniec po tom, ako pár úderov dostal aj parkovací automat, podaril, no polícia ich stotožnila a hrozí im trest za niekoľko spáchaných deliktov.

Traja na jedného a potom útek

Mladíkovi dvaja útočníci najskôr uštedrili pár rán päsťou, aby následne pristúpil tretí, ktorý poškodeného kombináciou kopov a úderov päsťou do tváre poslal k zemi.

Aj keď sa napadnutý aktívne bránil,  útok si vyžiadal ošetrenie v nemocnici, kde mu lekári zistili niekoľko zlomenín v oblasti tváre.

„Hrdina“ z kúpaliska utiekol a schoval sa v neďalekom kroví. Dvojica jeho kamarátov medzitým rýchlo zabalila veci, nasadla do auta a snažila sa vyjsť z parkoviska.

Cez automat sa neprebili

Nemali ale zaplatený parkovací lístok, tak sa zasekli pri závore. Jeden z mužov tak vybehol k parkovaciemu automatu. Po niekoľkých minútach márnych pokusov, kedy sa mu nedarilo zaplatiť, sa rozhodol vybiť odchod z parkoviska z bankomatu päsťami. V boxerskom postoji do neho začal búšiť, no stroj ani to nedonútilo, aby ich auto pustil von. Medzitým do vozidla nastúpil aj bosý a polonahý útočník, ktorý predtým ušiel do krovia. Po chvíli sa im podarilo zaplatiť a rýchlo odišli nevedno kam.

Na viacerých miestach Slovenska hrozia počas soboty vysoké teploty
Na viacerých miestach Slovenska hrozia počas soboty (27. 7.) vysoké teploty. Miestami môžu dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom... Čítať ďalej
26 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Už sú obvinení

Kriminalisti z 1. oddelenia Prahy I v spolupráci s policajtmi miestneho oddelenia Břevnov zaistili kamerové záznamy a začali po trojici mužov okamžite pátrať. Vyhodnotením kamerových záznamov a za využitia operatívno-pátracích prostriedkov onedlho všetkých troch mužov stotožnili a predvolali ich na policajnú stanicu. Tam si vypočuli obvinenia zo spáchania trestného činu výtržníctva a ublíženia na zdraví, za čo môžu stráviť za mrežami až tri roky, pretože sa takéhoto konania dopustili opakovane.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik