Gyimesi: Biden demaskoval biedu progresívnych médií
26 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Seniorov si treba vážiť. Vďaka ich celoživotnej práci je svet tam, kde je a „strieborný vek“ je ctený v každej tradičnej kultúre. Podobne si starších ľudí váži aj podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi. Starým pánom je aj Joe Biden, ktorý napriek evidentne nie dobrému zdravotnému stavu je stále prezidentom jednej zo superveľmocí. Gyimesi na Facebooku tiež poznamenáva, že je to politik, ktorý „drží prst“ na povestnom červenom gombíku a preto je kritika voči nemu nevyhnutná.

Gyimesi upozorňuje, že Biden a jeho evidentne nie dobrý duševný stav odhalili problémy progresívnych médií, ktoré všetky dôkazy Bidenovej nespôsobilosti vládnuť nie že prehliadali, ale zľahčovali. A to nehovorí len o svetových, ale aj o tých slovenských. Jeden z červených denníkov ešte aj po fiasku v debate s Trumpom bol voči Bidenovi nekriticky vľúdny. Podľa Gyimesiho museli s pravdou počkať až na inštrukciu z ambasády spoza plota.

Urobil jednu veľkú službu

„Jeho čoskoro končiaci politický príbeh však v plnej nahote odhalil  problémy progresívnych médií a mnohým otvoril oči. V čase, keď celý svet videl, že prezident USA je nesvojprávny, progresívne médiá o tom buď vôbec nepísali, zahmlievali realitu, považovali jeho množiace sa faux pas za milé (teda bagatelizovali problém) alebo dokonca útočili na tých, ktorí poukazovali na neschopnosť starého pána zastávať tento významný post,“ pripomína politik s tým, že takto pristupovali médiá aj k Bidenovmu „podaniu ruky s duchmi“, jeho dezorientácii, či pri mnohých ďalších dôkazoch mentálnej neschopnosti.

Nešlo len o svetové médiá

„Výnimkou neboli ani tie naše. Prím hral Denník N (N ako nenávisť), ktorý donedávna vyzdvihoval Bidena ako silu schopnú poraziť Trumpa, a ktorý nepísal a nehovoril nič o megakorupcii jeho syna Huntera Bidena na Ukrajine, či o jeho drogových avantúrach. O to viac sa venovali Trumpovi a vymysleným súdnym procesom,“ poznamenáva Gyimesi.

Ako ďalej, Amerika?
Bidenovo rozhodnutie odstúpiť z pretekov priviedlo Ameriku do mŕtveho bodu. Americký prezident oficiálne oznámil odstúpenie z predvolebnej kampane. Hlave štátu to trvalo takmer mesiac. Prvé vážnejšie úvahy o výmene kandidáta bola po jeho neúspechu... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Milan Laca

Kým neprišli pokyny

„Nedokázali napísať ako to v skutočnosti je ani po - z pohľadu Bidena - tragickej diskusii s Trumpom. Vtedy Denník N napísal “Ak chcel 81-ročný Joe Biden vyvrátiť pochybnosti o svojom veku, príliš sa mu to nepodarilo.” Ani slovo o hroznom výkone, jeho bľabotaní, či mrmlaní. Až keď Biden odstúpil a Denník N zrejme dostal zelenú z najstráženejšej budovy v Bratislave, napísali : “Biden bol v diskusii príšerný a v istých momentoch potvrdil Trumpove slová.” Vidíte to neskutočné farizejstvo? Alebo je to len snaha vyhovieť svojim pánom nadovšetko? Aj za cenu straty vlastnej kredibility? O ktorej mimochodom pochybujem, že ju kedykoľvek mali,“ uzatvára Gyimesi. 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik