Šokujúce! Fico, Trump a ďalší atentát mal byť v Gruzínsku
25 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Gruzínska štátna bezpečnostná služba uviedla, že odhalila plány na atentát na Bidzinu Ivanišviliho, čestného predsedu vládnucej strany Gruzínsky sen, a sprisahanie na zvrhnutie vlády krajiny, ktoré "organizovali a financovali" vysokopostavení predstavitelia bývalej vlády a bývalí policajti z Ukrajiny. Gruzínsky premiér Irakli Kobakhidze prirovnal pokus o atentát na Bidzinu Ivanišviliho k nedávnym útokom na slovenského premiéra Roberta Fica a bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, informujú české Parlamentní listy.

V rokoch 2012 až 2013 bol Bidzina Ivanišvili premiérom Gruzínska a potom sa stiahol z politiky. V roku 2023 sa vrátil na politickú scénu ako čestný predseda strany Gruzínsky sen. Štátna bezpečnostná služba (SUS) Gruzínska oznámila svoje odhalenie prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

"SUS vyšetruje fakty o príprave vraždy čestného predsedu strany Gruzínsky sen Bidzinu Ivanišviliho, ktorú zorganizovali a financovali bývalí vysokopostavení predstavitelia gruzínskej vlády a bývalí zamestnanci orgánov činných v trestnom konaní na Ukrajine," uviedla agentúra na Facebooku 24. júla. "Účelom týchto zločinov je násilné zvrhnutie vlády štátu deštruktívnymi prostriedkami, v pozadí vytváranie neporiadku a oslabovanie vlády."

Kyiv Independent sa k obvineniu vyjadril, že gruzínska služba neposkytla žiadne konkrétne mená ani dôkazy na podporu svojho obvinenia.

Gruzínsky premiér Irakli Kobakhidze prirovnal pokus o atentát na zakladateľa strany Gruzínsky sen k nedávnym atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica a bývalého prezidenta Spojených štátov amerických Donalda Trumpa.

"Nedávno boli vykonané dva teroristické útoky: jeden na Slovensku a druhý v USA. Tento vzorec naznačuje zapojenie podobných globálnych politických síl," povedal Kobachidze na tlačovej konferencii s odvolaním sa na Caliber.Az ruskú tlačovú agentúru TASS.

Kobachidze vyjadril znepokojenie nad plánovaným útokom v Gruzínsku a poznamenal, že vyšetrovanie atentátu na Ivanišviliho gruzínskymi špeciálnymi službami zdôrazňuje prítomnosť hrozieb v krajine.

Prvý gruzínsky podpredseda vlády a minister hospodárstva Leva Davitashvili vo štvrtok vyjadril poľutovanie nad používaním "neprijateľných metód" v politických a volebných "procesoch", informuje gruzínska televízia Agenda.ge.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik