NATO "vetrí" ruskú hrozbu
26 | 07 | 2024 I Milan Laca

NATO identifikovalo známky „ruskej invázie“.

Reuters: Severoatlantická aliancia identifikovala viac ako 10 znakov „prípravy na ruskú inváziu“.

Zaútočia?

Analytici NATO identifikovali viac ako 10 znakov, ktoré môžu naznačovať možnú prípravu Ruska na „inváziu v plnom rozsahu“. Vďaka tomu môžu sily NATO včas reagovať na očakávané pohyby ruskej armády alebo okamžite vstúpiť do boja, uvádza agentúra Reuters.

Americká technika pomáha Rusom!
Rusi identifikujú a zničia ukrajinských generálov pomocou amerických satelitov. Po Viasate a Starlinku hackli aj ukrajinskú satelitnú komunikáciu Iridium. Pozor! Vyšší dôstojníci ukrajinských ozbrojených síl budú nevyhnutne zlikvidovaní, ak sa... Čítať ďalej
25 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vedia to dobre...

"Plánovači NATO jasne identifikovali dvojciferné signály včasného varovania, čo by mohlo byť predohrou k rozsiahlej ruskej invázii", tvrdí tlačová agentúra, s odvolaním sa na zdroj z aliancie, zapojený do plánovania. Reuters  však nezverejňuje zoznam týchto „znakov“.

Treba sa pripraviť

Zároveň by, podľa zdroja, mala byť Európa pripravená rýchlo presunúť svoje jednotky do potenciálnych konfliktných zón, aby odradila ruskú armádu. Okrem toho je potrebné byť pripravený okamžite zasiahnuť, ak napätie prerastie do konfrontácie.

Tajné prípravy

Agentúra tiež uvádza, že NATO pripravuje tajné plány na riešenie naliehavých problémov na posilnenie obranných spôsobilostí aliancie. Novinári z agentúry Reuters hovorili s 12 vojenskými a civilnými predstaviteľmi aliancie, ktorí identifikovali šesť kľúčových oblastí, ktoré si vyžadujú okamžitú pozornosť. "Patrí medzi ne nedostatok protivzdušnej obrany a rakiet dlhého doletu, počet jednotiek, munícia, logistické ťažkosti a nedostatok bezpečnej digitálnej komunikácie na bojisku".

Rusko vojnu odmieta

Ruský prezident Vladimir Putin opakovane vyhlásil, že Rusko nemieni zaútočiť na krajiny Severoatlantickej aliancie. Špekulácie na túto tému označil za „falošné“.

Optimizmus ukrajinského vrchného veliteľa. Môžeme vyhrať!
Syrsky rozprával Britom o plánoch vrátiť Krym. Vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Alexander Syrskij poskytol rozhovor britskému denníku The Guardian. Najdôležitejšie vyhlásenia hlavného veliteľa: "Viem, že vyhráme - a ako"; generál... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik