Maďari píšu: Slovensko je už v rovnakej lige ako Maďarsko
25 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ficovu Bratislavu už v Bruseli vidia ako Orbánovu Budapešť, píše najväčší opozičný slovenský denník, všíma si maďarský portál Mandiner.

Hodnotiaca správa Európskej komisie o právnom štáte na Slovensku nezaznamenala nič, čo by sme predtým nevedeli, informuje o správe slovenský Denník N.

Na všetky problematické body upozornili vládnu koalíciu z Bruselu. Stačí povedať, že Slovensko je spolu s Maďarskom zaradené do skupiny , ktorá je podľa výboru permanentne problematická vo vzťahu k boju proti korupcii, nezávislosti médií či fungovaniu občianskej spoločnosti. Maďarsko dosiahlo určitý pokrok a uvoľnili sa nejaké peniaze, ale stále má vážne problémy, píše sa v článku.

V Európskej únii je Slovensko už v rovnakej skupine ako Maďarsko, ktoré je roky kritizované za ničenie demokracie, poznamenáva najväčší slovenský opozičný denník.

Európska komisia pri pravidelnom hodnotení stavu právneho štátu vo všetkých členských štátoch zistila, že pretrvávajúce problémy v týchto dvoch krajinách ohrozujú boj proti korupcii, nezávislosť médií a fungovanie občianskej spoločnosti.

Ostrý Glück: “Ranu pod pás Slovensku od Ukrajiny v protislovenských médiách oslavujú”
„Hysterický, protislovenský novinár plný nenávisti ku všetkému národnému, Peter Bárdy z nepriateľského denníka aktuality.sk, sa vytešuje z toho, že Ukrajina zastavila tranzit ropy z Ruska na Slovensko,“ hovorí v úvode videa poslanec Glück (SMER -... Čítať ďalej
25 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik