Prezident sa chce stretnúť s premiérom, stretnutie by mohlo byť v auguste
24 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Prezident SR Peter Pellegrini sa chce stretnúť s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Predpokladá, že stretnutie by sa mohlo uskutočniť koncom augusta. Avizovala to hlava štátu po stredajšej návšteve rezortu obrany s tým, že prípadné stretnutie s politickými lídrami bude riešiť až potom.

"Ja najprv počkám, kým sa do úradu v plnej sile vráti predseda vlády SR, s ktorým sa chcem oficiálne stretnúť po tom, ako sa ujme opäť žezla. Od toho sa budú odvíjať moje ďalšie kroky," poznamenal.

Je potom pripravený venovať sa aj možnosti okrúhleho stola s lídrami politických strán. Stretnúť sa s nimi chce k témam, v ktorých by Slovensko malo byť jednotné. "Ale poďme krok za krokom. Najprv by som rád absolvoval ako prezident oficiálne bilaterálne stretnutie s premiérom," dodal Pellegrini.

Po májovom atentáte na premiéra zvolali vtedajšia úradujúca hlava štátu Zuzana Čaputová a vtedajší zvolený prezident Pellegrini stretnutie parlamentných strán. Okrúhly stôl sa napokon nekonal. Pellegrini vtedy podotkol, že naň asi nedozrel čas. V júni avizoval, že pozvanie naďalej platí, no so stretnutím by sa mohlo počkať na vývoj zdravotného stavu predsedu vlády.

Horor v Rajke: Návšteva skončila škaredým útokom!
Piatková návšteva rodinných priateľov sa v Rajke neďaleko hraníc so Slovenskom skončila záchranárskou akciou. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Len na dvojročné dieťa tam zaútočil... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik