Milan Mazurek: Hanbite sa, pán Šefčovič! (VIDEO)
24 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanec Milan Mazurek (Hnutie Republika) sa od začiatku netají svojim znechutením voči podpore Maroša Šefčoviča na post eurokomisára v novo sa formujúcej Európskej komisii. A už vôbec sa mu nepáčila radosť, s akou Šefčovič vítal znovuzvolenie Ursuly von der Leyenovej na post predsedníčky EK. V utorkovom (23. 7.) sa preto Mazurek vo videu prihovoril priamo k Šefčovičovi.

V úvode videa Mazurek vyrátal len niekoľko Leyenovej prešľapov, pre ktoré Slováci nemohli byť nadšení z jej znovuzvolenia a europoslancovi je úplne jasný dôvod Šefčovičovho výbuchu radosti. Mazurek preto Šefčovičovi odkazuje, že by sa mal hanbiť za svoje protislovenské postoje, vyzval slovenských europoslancov, aby za Šefčoviča nezahlasovali a vládu, aby prehodnotila svojho nominanta na post eurokomísára.

Čo proti nej tí Slováci majú

Svoje video Mazurek otvoril tým, že zvolenie Leyenovej za šéfku EK pre Slovákov nebol žiaden dôvod na radosť. „Je to pochopiteľné. Leyenová podporuje migráciu aj na Slovensko. Leyenová je eza zákaz áut so spaľovacími motormi a za predraženie normálneho života bežných ľudí. Leyenová podporuje každý zelený nezmysel a rovnako tlačí Európu do vojny proti Rusku,“  pripomína Mazurek dlhodobé výčitky voči Leyenovej. Šefčovičovi vyčíta to, ako šiel „pomaly z kože vyskočiť“, veď tie zábery nefalšovanej radosti Šefčoviča obleteli svet niekoľkokrát.

Plevíková: Komu a na čo tento dehonestujúci mix poslúžil?
To, že sa na Námestí slobody počas Dúhového Prajdu zjavila čudná, neprípustná vlajka, zaregistrovala aj poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD). Tá rovnako, ako politici zo SNS hovorí o dehonestácii jedného zo štátnych symbolov, no upozorňuje... Čítať ďalej
23 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Prečo toľká radosť

„A to len z jediného dôvodu – že vám opäť zabezpečí pohodlné miestečko, kde vy, pán Šefčovič budete na úkor slovenských daňových poplatníkov poberať obrovský plat a škodiť celej Európe, jej národom, ale aj Slovenskej republike,“domnieva sa Mazurek a dopĺňa, že Šefčovič bude naďalej tlačiť na green deal, emisné povolenky na kúrenie v domácnostiach a ďalšie nariadenia, ktoré zničia životy ďalších generácií, ktoré prídu po nás.

Nech sa hanbí

„Chcem vám povedať len jedno, pán Šefčovič, keď už tak tlieskate pani Leyenovej: Hanbite sa. Hanbite sa za to, ako ste zapredali Slovenskú republiku, hanbite sa za to, ako slúžite cudzím záujmom na úkor vlastného národa. Ako ste za svoj plat zapredali svoju vlastnú vlasť,“ odkazuje europoslanec Šefčovi, ktorý sa podľa neho k Slovensku pomaly ani len nehlási, lebo keby sa k nemu hlásiť mal, konal by úplne opačne.

Nehlasujte za neho!

„Chcem týmto vyzvať všetkých europoslancov – nehlasujte za Šefčoviča opätovne, ako eurokomisára. Je to úplne to isté, ako hlasovať za Leyenovú. Neexistuje tam nijaký rozdiel,“ žiada republikán s tým, že ak niekto nepodporil Leyenovú a vzápätí zahlasuje za Šefčoviča, robí si z ľudí dobrý deň. Republika Šefčoviča nepodporí a Mazurek sa pýta vlády, ako môže trvať na tom, že Slovensko by malo nominovať na eurokomisára práve tohto človeka.

POLITOLÓG VARUJE! TOTO SA nemôže SKONČIŤ DOBRE!
"Táto vojna nemusela byť, keby klientský štát Ukrajina i jej tútor Spojené štáty prijali výzvy na diplomatické rokovania, na ktoré ich pred 24. februárom 2022 vyzýval Vladimír Putin... Státisíce mŕtvych, 12 miliónov utečencov, zruinovaná... Čítať ďalej
23 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Aj vláda nekoná tak, ako by mala

„Fakt mi chcete povedať, že v celej vláde a na celom Slovensku nenájdete jedného lepšieho, charakternejšieho človeka, než je Šefčovič? Viete, komu to môžete rozprávať,“hovorí znechutený Mazurek, ktorý dlhodobo kritizuje vládu za to, že na Slovensku hovorí jedno a navonok konať úplne opačne, tak ani podpora občanov dlho nevydrží a ľudia tú dvojtvárnosť časom prekuknú.

„Chcem dúfať v to najlepšie a teda že svoju voľbu prehodnotíte a teda Šefčoviča nebudete nominovať. V prípade, že túto katastrofálnu chybu urobíte, že vládni europoslanci nebudú za tohto zradcu slovenského národa hlasovať,“ uzatvára Mazurek.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik