Laššáková: No takto, milánkovia z Denníka N!
24 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Judita Laššáková (Smer-SSD) sa najnovšie „postavila do zástupu“ tých, ktorí si dovolili kritizovať médiá bývalého mainstreamu. Konkrétne jeden z červených denníkov, ktorý si všimol jej vystúpenie v EP, v ktorom pripomenula smrť advokáta vo slovenskom väzení. Laššáková v širších súvislostiach upozorňuje aj na ďalšie zavádzajúce až klamlivé tvrdenia „pravdovravnej“ opozície a ešte „pravdovravnejších“ médií, ktoré za opozíciu robia obrovskú nadprácu.

Denník N si všimol Laššákovej prvoý prejav v EP, v ktorom pripomenula smrť advokáta Krivočenka vo väzbe a tiež nedodržiavanie ľudských práv minulými vládami počas pandémie. Okrem toho Laššáková reaguje na hystériu okolo údajného zdanenia bankových prevodov súkromných osôb. Pre čitateľov, ktorí sú náchylní veriť nezmyslom dáva tip, kde hľadať relevantné informácie.

Pripomenula nedodržiavanie ľudských práv

„Europoslankyňa za Smer Judita Laššáková v prvom prejave v europarlamente hovorila o úmrtí obvineného advokáta Ľubomíra Krivočenka vo väzbe na následky covidu. Krivočenko bol jedným z obvinených v kauze Dobytkár,“  informuje Denník N v článku z 18. júla a dodáva, že Laššáková Leyenovú kritizovala za nedohliadanie EK na dodržiavanie ľudských práv na Slovensku počas pandémie.

„Za europoslancov Smeru Laššáková dodala, že za zvolenie von der Leyenovej za predsedníčku Európskej komisie nebudú hlasovať,“ dodávajú noviny.

Laššáková naložila von der Leyenovej z očí do očí: STE VEĽKÝM SKLAMANÍM! (VIDEO)
Európsky parlament si v tajnej voľbe zvolil predsedu komisie. Stala sa ňou opäť Ursula von der Leyen, čo ešte v predpoludňajších hodinách bolo otázne. S hlasmi europoslancov slovenského Smeru-SSD komisárka určite počítať nemohla. A europoslankyňa... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Diana Zaťková

Do väzby iba a výlučne obvinené osoby

„Vznesenie obvinenia je snáď minimum k tomu, aby štát pozbavil osobnej slobody svojho občana. Vaša snaha poukázať na „krivosť“ aj v tomto prípade bola poburujúca. Do väzby môže poputovať hocikto! Dokonca napríklad aj jedna členka Európskej komisie. Ale väzobné stíhanie sa týka stále ešte nevinnej osoby. Je dosť možné, že niektorí by radi zaviedli aj verejné popravy, ale to sme zrušili už dávno. A pokým sa niekomu nepáči, že som v pléne EP spomenula pána Krivočenka, tak som celkom zvedavá, čo budú robiť, keď začnem nahlas hovoriť o Dušanovi Kováčikovi,“ zastrája sa Laššáková, ktorej je úplne jedno, čo si ktorý novinár pomyslí o jej komunikácii pochybení štátnych orgánov, pričom tomu tlieskali nie len novinári, ale aj rôzne mimovládne organizácie.

Veď používajte hotovosť...

Laššáková registruje aj klamstvá okolo údajného zdanenia výberu hotovosti a bankové prevody súkromných osôb a nechápe, prečo sa vlastne novinári rozčuľujú. Rovnako, ako ďalších zhruba tridsať miliónov ľudí v EÚ nepoužíva bankový účet.

„Rozšírte ich rady! Veď pred voľbami do EP bola hotovosť najväčšia téma! Kde je teraz podpora používania hotovosti?! Mimochodom, pozdravujem novinárov, ktorí šíria hoaxy, že telegramový kanál Ľuboša Blahu zarába vďaka reklamám. Konšpirátor by povedal, že prístup, ktorý zvolili tieto médiá je vyslovene účelový, aby odlákal sledovateľov z kanála pána Blahu. Páči sa mi, akú námahu si dávajú médiá s tým, ako Ľuboša Blahu za každú cenu diskreditovať. Hoci aj za cenu klamstva. Možno by som sa aj zasmiala, nebyť toho, že týmto prístupom zničili mnoho životov. Ich obete raz možno niekto spočíta. Už dnes viem, že zoznam bude dlhý,“ konštatuje trpko Laššáková.

Odkaz pre dôverčivých čitateľov

„Skôr, ako začnete veriť týmto klamárom, pozrite sa na oficiálnu stránku vlády SR, prípadne samotných inštitúcií, v tomto prípade Ministerstva financií, prípadne na profil Ladislava Kamenického. Pre mňa je TOTO relevantný zdroj a nie fakenews z pera konšpirátorov z rôznych denníčkov, ktoré padali a padajú do mdlôb z výrokov niektorých politikov a to napriek tomu, že dikcia Ústavy SR a zákonov im teda veľa nehovoria,“ uzatvára europoslankyňa.

Kamenický vytočený do biela! Médiá a opozícia zase šíria nezmysly! (VIDEO)
Ako keby hádzal hrach na stenu! Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) už celé mesiace žiada opozíciu a červené denníky, aby prestali šíriť nezmysly. "Opozícia a médiá sa neštítia šíriť hoaxy a klamstvá o konsolidácii verejných financií.... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik