Juraj Draxler Denníku N: Vy chápete len tupú propagandu. A viete čo...? (VIDEO)
24 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý minister školstva a ľavicový politik Juraj Draxler už uvažoval, že sa vykašle na komentovanie politiky. Denník N však vydal ďalší propagandistický článok namierený proti Rusku a Rusom, ako „Mongolom“ a to Draxlera evidentne vytočilo. Ja vám poviem otvorene, čo si o vás myslím, hovorí politik v úvode videa. Povedal im to priamo v Ruštine a prekladať to nebudeme

„Počas Studenej vojny bol taký americký diplomat, volal sa George Kennan (1904-2005, pozn. red.), ktorý v klasickom texte z r. 1946 vykreslil stratégiu zadržiavania ZSSR, ktorej sa potom americká vláda desaťročia držala, ale zároveň Američanov vyzýval, aby nestratili svoju humanitu, aby sovietov analyzovali a kde sa dá, snažili sa ich chápať,“ hovorí ďalej Draxler s tým, že žiadna rezolútna dehumanizácia.

V praxi to znamenalo napríklad aj to, že klasické bondovky nekončili tým, že by bol najtemnejším prvkom Sovietsky zväz, ale niekto, kto vystúpil z pozadia a James Bond bol nútený so ZSSR spolupracovať.

„Boli to komerčné filmy, ale písali ich veľmi chytrí ľudia, ktorým prekážala tupá ideologizácia a ktorí rozhodne nechceli deliť svet na čisto biely a čisto čierny. Jednoducho aj v tej dobe boli ľudia, ktorí si uvedomovali, že aj tu, aj tam sú ľudia, ktorí majú svoje strasti, problémy, ktorí podobne chápu krásu, alebo dajme tomu lásku,“ približuje politik a pripomína klasický šansón Sovietky Natalie a Francúza, ktorí sa dokázali prirodzene preklenúť cez ideologické frázy.

„Jednoducho humanita ... dotyk ľudskosti. Niečo, čoho vy asi naozaj nie ste schopní. Vy zrejme ste úplne plytké bytosti, ktoré dokáže napĺňať len tupá, hnusná, agresívna propaganda. Vy, antirasisti dokážete úplne zhovadiť celé národy, pokiaľ to vyhovuje vášmu ponímaniu sveta,“ hovorí Draxler.

„A viete čo? Tie dúhové kolíky si strčte prosím vás nie len do zadkov, ale aj do úst a aspoň pár týždňov buďte ticho. Ak to potrebujete počuť v jazyku, v ktorom vám prichádzajú inštrukcie, tak...,“ ostatné si vypočujte v Draxlerovom nezvyčajne ostrom videu.

Hlas ľudu: Krava je len krava
Neviem, či Tamara Stohlová z PS je odborníčka na kravy. A či vôbec kedy živú kravu videla. Možno pozná fialovú Milku na čokoláde z alpského mlieka. Tým nechcem povedať, že ja kravám rozumiem. Ale ako dievča som ich chodila pásť. Dokonca v žatve,... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik