Hlas ľudu: Krava je len krava
24 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

Neviem, či Tamara Stohlová z PS je odborníčka na kravy. A či vôbec kedy živú kravu videla. Možno pozná fialovú Milku na čokoláde z alpského mlieka.

Tým nechcem povedať, že ja kravám rozumiem. Ale ako dievča som ich chodila pásť. Dokonca v žatve, keď naši z poľa pre robotu ani domov nechodili, som ich aj dojila. Aby sa im vemená nezapálili. Krava je len krava, ale svoje si žiada.

Kravy cítili, že cecky neťahá mamina ruka. Kopali, chvostom sa oháňali, a tak viac mlieka išlo do glotovej zástery než do hrotka. Hovorím, že krava je len krava. Krava pozná, kde je chutná paša. Pozná aj chuť ďateliny. Len to nevie, že po nej nesmie piť  vodu. Ináč sa zduje. Krava nepozná ochranu prírody. Krava nevie, že svojím pohybom po chránenom území so svojou „nadváhou“ škodí prostrediu. Že ho devastuje. Možno by sa dala aj na diétu, len aby mohla jesť zo zakázaného ovocia. Krava nevie ani to, že jej prdy sú škodlivé. Ináč by kvôli Tamare a jej podobným aj prdieť prestala.

PS kritizuje pasenie kráv na Snilovskom sedle v NP Malá Fatra
Pasenie kráv na Snilovskom sedle v Národnom parku (NP) Malá Fatra môže byť v rozpore s ochranou prírody. Upozornila na to poslankyňa parlamentu Tamara Stohlová z opozičného hnutia PS. V tejto súvislosti skritizovala štátnych tajomníkov envirezortu... Čítať ďalej
23 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

O tom, že kravy škodia, voľakedy ani gazdovia nevedeli. Nechovali ich pre prdy, ale pre mlieko. A vyháňali ich ta, kde bola chutná paša.

Ani my nevieme všetko. Ale keď Stohlová, poslankyňa slovenského parlamentu nevie meno nášho prvého prezidenta, keď nepozná históriu vlastnej krajiny, to už je hanba naveky. Mala by zaliezť do kúta a doštudovať to, čo v škole odflákla.

Hlas ľudu: Elita národa
Podľa Slovníka.sk elita znamená vybranú spoločnosť, výkvet spoločnosti; vybranú časť celku. Na mieste je otázka, podľa čoho sa tá časť spoločnosti vyberá. Podľa vzdelania? Správania? Podľa spoločenského významu? Či podľa majetku? Spoločnosť sa... Čítať ďalej
23 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik