Generálna prokuratúra definitívne uzavrela prípad úmrtia generála Lučanského vo väzbe
24 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel vo vyšetrovacej väzbe v Prešove za záhadných okolností v decembri 2020. Oficiálna verzia vyšetrovania cudzie zavinenie vylúčila.

V prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väzbe nezistil prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR protiprávne úmyselné či nedbanlivostné konanie zo strany príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

"Prokurátor GP SR po preskúmaní veci nezistil, že by sa bol ktorýkoľvek príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže dopustil protiprávneho úmyselného či nedbanlivostného konania, ktoré by malo za následok smrť poškodeného gen. Milana Lučanského vo výkone väzby," uviedla hovorkyňa.

Prokurátor GP SR konal na základe žiadosti o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia vyšetrovateľa a prokurátora. "Neboli zistené pochybenia v rozhodnutí príslušnej krajskej prokuratúry ani vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby," priblížila hovorkyňa.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby trestné stíhanie minulý rok v septembri zastavil

Proti tomuto rozhodnutiu podal splnomocnenec poškodených Miroslav Radačovský sťažnosť, ktorú prokurátor prešovskej krajskej prokuratúry vo februári ako nedôvodnú zamietol. Radačovský následne podal žiadosť o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia vyšetrovateľa a prokurátora.

Adam Lučanský: V prípade otcovej smrti chystám prekvapenie, Kolíková nebude nadšená

Syn zavraždeného policajného exprezidenta, poslanec za SNS Adam Lučanský v marci tohto roku v podcaste Diskusia na palete priblížil záhadné okolnosti úmrtia svojho otca a oznámil aj chystané prekvapenie, z ktorého exministerka spravodlivosti Mária Kolíková nebude nadšená. Čurillovci podľa neho vyvíjali na generála Lučanského nátlak a chceli z neho spraviť kajúcnika, ktorý by falošne svedčil na Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a udával aj ďalších ľudí.

Viac nájdete TU:

Adam Lučanský: V prípade otcovej smrti chystám prekvapenie, Kolíková nebude nadšená
Diskusia na palete s poslancom NR SR za SNS Adam Lučanským. V úvode objasňuje motívy svojho vstupu do politiky, medzi ktorými dominuje snaha o objektívne vyšetrenie smrti jeho otca, generála Milana Lučanského. Ako ironicky povedal, do politiky... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Bývalý prezident Policajného zboru SR generál Milan Lučanský presne 3 mesiace pred tým, ako ho sudkyňa Pamela Záleská 6. decembra 2020 poslala do väzby, na sociálnej sieti napísal, že vyšetrovateľ NAKA Peter Juhás, ktorý šéfoval tímu vyšetrujúceho vraždu novinára Jána Kuciaka nikdy pred touto trestnou vecou nevyšetril žiadnu vraždu, ani iný závažný trestný čin. V tejto súvislosti si položil otázku, či jeho tútorom nebol jeden z právnych zástupcov poškodených. Nepriamo tým naznačoval úlohu, ktorú v tomto prípade zohral advokát Daniel Lipšic, ktorý sa neskôr stal šéfom špeciálnej prokuratúry.

Horor v Rajke: Návšteva skončila škaredým útokom!
Piatková návšteva rodinných priateľov sa v Rajke neďaleko hraníc so Slovenskom skončila záchranárskou akciou. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Len na dvojročné dieťa tam zaútočil... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik