Astrologička Laiferová: Mladým nie je čo závidieť. A bude ešte horšie!
24 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Aj keď v prípade dám sa o veku nehovorí, pri speváčke, lekárke, motivátorke a astrologičke Marcele Laiferovej by 79 rokov hádal naozaj len málokto. V rozhovore pre Plusku Laiferová priznala, že mladým ľuďom dnes vôbec nezávidí. Táto doba plná nevraživosti, brakovej pakultúry v médiách to majú aj oni čoraz ťažšie.

Laiferová vysvetlila, prečo sú jej piesne o láske a vyššom princípe, ako lekárka vysvetlila, ako nám škodia negatívne emócie a priznáva aj to, že aj jej pomáha to, že ešte stále vystupuje. Energiu jej dodáva aj súdržnosť v rodine, či medzi priateľmi. Má však obavy z eskalácie napätia v spoločnosti, čo sa odrazí hlavne na mladých ľuďoch. Vysvetlila tiež, že podiel na tom majú skutočne aj médiá.

Ak chceme rásť musíme premýšľať

Laiferová si uvedomuje, že aj jej piesne ľuďom dodávajú nádej a energiu. Aj preto spieva o lásle a o princípe dobra. Veď sem prichádzame splniť nejaký program.

„Človek sa musí neustále prispôsobovať a čeliť rôznym situáciám a nie je správne povedať, že toto ma nezaujíma. Človek, aby rástol, musí nad sebou rozmýšľať a snažiť sa byť múdrejší a lepší,“ myslí si umelkyňa.

VIDEO! Strašidelné čo by sa stalo, keby sa Zem prestala točiť!
Už pár storočí je ľudstvu jasné, že Zem sa točí nie len okolo Slnka, ale rotuje aj okolo vlastnej osi. Uvažovali ste, čo by so životom na „modrej planéte“ urobilo, keby sa točiť zrazu prestala? Jednak by sme prišli o striedanie dňa a noci, ale... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Strach a zdravie

„Spoločnosť je dnes veľmi rozpoltená a rozhnevaná. Dokonca to vyzerá, že mnohým sa to páči. Takéto emócie sú ale veľmi nebezpečné. Všetko totiž začína v hlave. Človek, ktorý žije negatívne, je hašterivý, číta negatívne správy a negatívne reaguje, môže veľmi rýchlo ochorieť," konštatuje Laiferová, ktorá radí tešiť sa aj zo slnečného dňa.

„Šťastie je úžasne jednoduchá vec. Ľudia si neuvedomujú krásu všedného dňa. Zabúdame na lásku, akoby to bol prejav slabosti. A na vľúdne slovo, ktoré je tiež neraz vnímané ako niečo zlé,“ dodáva umelkyňa.

„Stres a strach sú zbytočné emócie, ktoré nás brzdia. To, čo si vo svojej mysli vytvárame, sa popritom vôbec nemusí stať. Ako lekárka vám môžem povedať, že to negatívne ovplyvňuje status imunitných látok. Nie nadarmo sa hovorí, že by sme mali potláčať svoje negatívne emócie a myslieť pozitívne,“ hovorí.

Facebook M. L. | Verili by ste ,že táto dáma o rok oslávi 80-tku?

Preto stále spieva

 „Umenie ako také posilňuje imunitu. Keď sa človek uvoľňuje, akoby sa dobíjal. Je mu lepšie. Mne lásku a energiu dodávajú ľudia v hľadisku. Všímam si ich a rada s nimi debatujem aj po vystúpení. A keď potom cestujem domov, stále vidím tie ich tváričky a som šťastná,“ tvrdí. Radosť jej prináša aj súdržnosť s rodinou a priateľmi a deň jej rozjasní od náhodného okoloidúceho, ktorý ju osloví s tým, že má rád jej piesne.

Nehltajme lieky

„V Európe patríme k najväčším konzumentom liekov. Na všetko sa hľadá nejaká tabletka. Ľudia ich užívajú neraz bez toho, aby vedeli, na čo je určená. Tabletka sa má užiť len vtedy, ak je človek naozaj chorý. A určite nie jednu cez druhú. V televízii beží každú chvíľu nejaká reklama na lieky. Čo na tom, že zaťažujú našu pečeň, keď je to obrovský biznis pre farmaceutické spoločnosti,“ varuje tentokrát z pozície lekárky.

Spevák prežíva obrovský smútok! Odkaz pre jeho milovanú mamičku
Milovaná mama Mira Jaroša bojovala so zákernou chorobou dlhšiu dobu. Pani Štefánia trpela agresívnou a veľmi vzácnou formou rakoviny kože a so svojim synom mala výnimočný vzťah až do poslednej chvíle. Spevák prežíva najsmutnejšie chvíle svojho... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Snaží sa žiť podľa vlastných rád

Aj ona, hoci sa snaží byť optimistická v každej situácii, vyšší výskyt primitivizmu a zla registruje aj ona. Tvrdí tiež, že ich koncentrácia je až príliš vysoká.

„Atmosféra je zlá a bude horšia. Je to tak, že treba za tým hľadať príčinu a jej následok. Ten následok príde a ako som povedala, bude horšie. Týka sa to bohužiaľ aj detí. Je to následok utrpenia a strádania. Ja až toľko nestrádam, ale sú mladí, ktorí si tvoria svoj život a vychovávajú deti. Tých mi je strašne ľúto,“ podotýka.

Áno. Môžu za to aj médiá

„Je množstvo kanálov a každý si môže vybrať, no ja sa čudujem, že Slováci našli zaľúbenie v niektorých našich seriáloch a zábave veľmi plytkej kvality. Degraduje to celú spoločnosť. Naozaj je to ponižujúce a čudujem sa, že to ľudia pozerajú,“ uzavrela Laiferová.

Facebook | Na scéne je už 60 rokov

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik