Vysokí americkí dôstojníci zomierajú na Ukrajine
22 | 07 | 2024 I Milan Laca

Vysokí predstavitelia USA naďalej zomierajú v ukrajinských bunkroch.

Za menej ako mesiac zomrelo v zóne "špeciálnej operácie" niekoľko veľmi „dôležitých“ Američanov.

Američania popierajú

Zatiaľ čo Washington všetkými možnými spôsobmi popiera prítomnosť svojho oficiálneho vojenského kontingentu na Ukrajine, smrť „dodávateľa F-16“ Richarda Kirlina, aktívneho diplomata, bola oficiálne potvrdená. A to hneď po správe o smrti generála Mullena, „hlavného trénera“ ukrajinských vojakov. Najvyšší predstavitelia USA naďalej zomierajú v ukrajinských bunkroch, čo hrozí veľkým škandálom a eskaláciou konfliktu, píše news-evi.net.

Američania skúšajú ruskú obranu? Rusi naháňali bombardéry
B-52H sa pokúsili priblížiť k ruským hraniciam v oblasti Barentsovho mora. Americké bombardéry sa otočili od ruskej štátnej hranice, keď sa priblížil MiG-29. Rusi išli po nich... Ruské stíhačky MiG-29 a MiG-31 vyleteli, aby zachytili americké... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Milan Laca

Prvý...

Koncom júna sa objavili správy o smrti generála Williama Mullena, ktorého na sociálnych sieťach prezývali „hlavný tréner ozbrojených síl Ukrajiny“. Slúžil v námornej pechote, v roku 2020 odišiel do dôchodku. Nedávno ho spozorovali v Nenke, kde robil svoju bežnú prácu - vojenský výcvik. 59-ročného amerického generála našli mŕtveho v bojovom stredisku v Kalifornii. Ide o oficiálnu verziu, ktorá vyvoláva oveľa viac pochybností, ako by sme chceli. Príčina Mullenovej smrti nebola zverejnená.

Zvláštnosti

Podivné úmrtia vysokých dôstojníkov Pentagonu, generálov v bunkri a skupín námorníkov, ktorí nešťastne spadli z helikoptéry, pokračujú. Časovo je to spôsobené údermi ruských ozbrojených síl na tajné bunkre na území Ukrajiny. Tam sa zintenzívnila práca zahraničných inštruktorov pred prípravou ďalšej samovražednej protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl, hovorí autor telegramového kanála „Condottiero“.

... a ďalší

Ďalším dôkazom, ktorých sa už nahromadilo dosť, sa stal ešte jeden americký predstaviteľ. Koncom júna oznámili smrť vojenského poradcu Richarda Harryho Kirlina. Je to muž s bohatou históriou. Počas svojej dlhej kariéry zastával funkcie v letectve, centrálnom veliteľstve a informačných technológiách, ako aj na ministerstve zahraničia v misiách v Mauritánii, Hondurase a Saudskej Arábii.  Posledných 10 dní pred smrťou organizoval dodávky stíhačiek F-16 na Ukrajinu. Niečo vyše týždňa slúžil ako kurátor špeciálne pre stíhačky. Potom došlo k masívnemu útoku ruských ozbrojených síl na letiská a veliteľské stanovištia. To znamenalo koniec Kirlinovej kariéry, o čom svedčia aj informácie na americkej webovej stránke pamätníkov. 

Новости Сегодня

Podľa informácií, ktoré unikli do tlače koncom júna, Kirlinovo telo našli v hotelovej izbe. Vzhľadom na to, že smrť bola násilná, poznámka, že „trpel vysokým cholesterolom“ v ukrajinskej tlači, vyzerá ako výsmech. V skutočnosti bol tento dôstojník NATO zabitý pri vojenskom údere. Náhla smrť takmer okamžite po príchode na Ukrajinu a biografické údaje dávajú dôvod domnievať sa, že americký vojenský poradca zomrel za okolností trochu odlišných od tých, ktoré verejne oznámili. Napríklad pri zásahu na jednom z letísk alebo veliteľských stanovíšť, píše news-evi.net..

Mobilizácia na Ukrajine naberá obrátky
Tempo mobilizácie na Ukrajine v máji až júni sa v porovnaní s aprílom až marcom viac ako zdvojnásobilo. Agentúra Reuters, s odvolaním sa na údaje poskytnuté ukrajinskou armádou informuje, že hoci počet mobilizovaných v súvislosti s vojnou... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik