V Chorvátsku sa strieľalo. Z miesta činu hlásia 5 obetí
22 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

V chorvátskom meste Daruvar došlo k streľbe v domove seniorov. Údajne bolo 5 ľudí zabitých. Ďalších päť ľudí utrpeli zranenia a aktuálne je im poskytovaná lekárska starostlivosť, z ktorých jeden je v kritickom stave. Polícia páchateľa zadržala krátko po čine. Má to byť 51-ročný bývalý vojak. Informujú o tom chorvátske médiá.

Riaditeľ Ústavu urgentnej medicíny uviedol, že na mieste boli štyria mŕtvi a štyria zranení, ktorí boli okamžite prevezení do nemocnice. „V pondelok o 10:10 dostalo policajné oddelenie Bjelovar-Bilogora hlásenie, že muž zabil a zranil niekoľko ľudí v Domove pre seniorov a zdravotne postihnutých použitím strelnej zbrane. Osoba, ktorá je spojená s komisiou, je pod policajným dohľadom. Na mieste vedie vyšetrovanie zástupca prokuratúry okresu Bjelovar,“ uviedla polícia po incidente. Podľa posledných informácií sa obeťami stali obyvatelia domova seniorov a jeden zamestnanec.

Podľa chorvátskeho denníka Dnevnik.hr sa dvaja zamestnanci domova seniorov snažili schovať v neďalekej predajni. „Do mojej predajne vbehli dvaja zamestnanci. Jeden mal poranené oko a druhý guľku v hrudníku,“ povedal zamestnanec obchodu.

V obchode hľadali pomoc

Zamestnanec obchodu ihneď zavolal sanitku a políciu, pretože vraha spoznal. V kaviarni, kde ho mala polícia zadržať si objednal drink a potom si vyložil zbraň na stôl. Vrah má údajne okolo 50 rokov a podľa dostupných informácií je to bývalý vojak.

Muž vstúpil do domova seniorov a začal strieľať. Podľa oficiálnych informácií bolo 5 ľudí zabitých. Ďalší utrpeli zranenia a aktuálne je im poskytovaná lekárska starostlivosť. Po incidente mal vrah z miesta činu utiecť, ale polícia ho chytila v blízkosti neďalekej kaviarne.

Podľa chorvátskych médií sa mestom stále ozývajú sirény.

Minister vnútra: Nebudeme trestať Maďarsko, veď chce MIER (VIDEO)
Premiér Robert Fico (Smer-SSD) len v nedeľu podvečer informoval, že jeho pokyny pre slovenských zástupcov v európskych inštitúciách hovoria o nesúhlase s trestaním Maďarska za mierové aktivity maďarského premiéra Viktora Orbána. Minister vnútra... Čítať ďalej
22 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik