Hanobenie štátnej vlajky! Taraba podáva trestné oznámenie
22 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Na jednom zo stĺpov na Námestí slobody sa počas sobotného (20. júla) Dúhového prajdu objavila aj vlajka, kde bol slovenský znak na dúhovom pozadí, čo v konzervatívnej a národne orientovanej časti politického spektra vyvolalo značnú nevôľu. Ako prvá túto vec kritizovala podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová. Po nej sa ozvali aj Tomáš Taraba a Romana Tabák (obaja SNS).

Kramplová hovorí o provokácii a urážke. Taraba avizuje trestné oznámenie a Tabák žiada progresívneho primátora Bratislavy, aby vlajku odstránil.

Dagmar Kramplová

„Znevažovanie vlajky Slovenskej republiky je provokáciou a urážkou, ku ktorej sa títo liberálni extrémisti znížili pravdepodobne vo vedomí toho, že na Slovensku túto LGBT propagandu nepresadia (a teda normálnu väčšinu spoločnosti budú aspoň provokovať, urážať a znevažovať). Nie, toto nedovolíme!,“ sľubuje poslankyňa.

Ostrá Kramplová o Dúhovom Prajde!
V sobotu, 20. júla sa v Bratislave konal tradičný Dúhový Prajd na podporu LGBTI+ osôb. Ak si na tieto akcie pamätáme ako na relatívne mohutné sprievody, tak poslankyňa NR SR Dagmar Kramplová (SNS) na sociálnej sieti poznamenáva, že účasť a záujem o... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Tomáš Taraba

Počas nedele minister životného prostredia dostal niekoľko videí, ktoré majú jeden spoločný znak – veje na nich zástava so slovenským znakom na dúhovom podklade. Rozhodol sa preto hneď v pondelok podať trestné oznámenie.

„Ak toleruje mesto vyvesiť na jednom z hlavných námestí hanobenie slovenskej zástavy, nič mu nie je sväté. O to väčšmi si treba spomenúť, ako pred rokom nám a Matici slovenskej, chcel progresívny magistrát brániť vyviesť slovenskú zástavu na hrad Devín. Práve preto je najvyšší čas strategické kultúrne pamiatky zobrať naspäť do vlastníctva Slovenskej republiky, kým ich progresívne vedenie mesta nenechá zneuctiť rovnako. Taktiež v septembri predložíme nový zákon o štátnych symboloch,“píše Taraba pri jednom z videí, ktoré mu boli doručené.

Romana Tabák

Bývalá poslankyňa NR SR Romana Tabák vo svojich príspevkoch častokrát na veci upozorňuje aj Maticu Slovenskú – ako skutočne národnú inštitúciu, ktorá má rovnaké právo hovoriť o veciach, ako ho majú rôzne iné inštitúty a mimovládne organizácie. Inak tomu nebolo ani pri vyvesenej dúhovej vlajke so slovenským znakom.

„Pravdepodobne budeme musieť zmeniť zákon aby si bratislavské vedenie nerobilo žarty zo štátnych symbolov,“ upozornila Maticu slovenskú v prípevku Tabák a keďže v čase, keď to písala, už bolo po prajde, požiadala primátora Bratislavy o zvesenie vlajky, ktorá na námestí nemá čo hľadať.

Facebook R. T.

Dva pochody v jeden deň (VIDEO+FOTO)
V sobotu, 20. júla sa už tradične konali paralelne dve akcie. Jednou bol Dúhový Pride. Druhá niesla názov Hrdí na rodinu. Ku každej sa vyjadrili aj politici a osobnosti spoločenského života. Prečo nepodporuje Pride Romana Tabák a čo sa na ňom... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik