Milan Uhrík o novej frakcii: Nesmieme dovoliť islamizáciu Európy (VIDEO)
23 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Milan Uhrík a Milan Mazurek sa počas predvolebnej kampane do EP stretávali s názorom, že ak aj Republika bude mať v EP zastúpenie, ich slovo nebude mať žiadnu váhu, keďže ich „nechcú“ v žiadnej frakcii. Od volieb prešli necelé dva mesiace a je jasné, že minimálne Uhrík má členstvo v novovzniknutej frakcii isté a Mazurek je čosi, ako „čakateľ“ na vstup. Frakcia má názov Európa suverénnych národov a Milan Uhrík, predseda hnutia Republika, vysvetlil, aké sú jej priority.

Frakcia je združená okolo strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) a spočiatku sa bude skladať z 25 poslancov z celkovo ôsmich krajín. Ide zatiaľ o najmenšiu frakciu v zákonodarnom zbore EÚ. Medzi priority frakcie patrí zastavenie nezmyselnej imigračnej, dúhovej, zelenej, vojnovej a sankčnej politiky a návrat k všeobecne výhodnej hospodárskej spolupráci suverénnych európskych štátov.

Hlavné poslanie

„Našim hlavným poslaním v rámci frakcie Európa suverénnych národov je to, čo sme mali v podstate aj my ako hnutie Republika v predvolebnej kampani. Zastaviť nezmysly z Bruselu - to znamená veci, ktoré Európska únia síce prijíma, ale Európe škodia alebo nepomáhajú a naopak, podporiť to, na čo Európska únia vznikla,“ objasňuje Uhrík s tým, že to má byť o spolupráci výhodnej pre všetkých.

Laššáková a Glück: Spolu dosiahneme viac (VIDEO)
Aj v politike (alebo práve tam najviac?) platí, že najdôležitejšie veci sa dajú dohovoriť mimo rokovacích miestností, pri neformálnej debate. Také určite prebiehajú aj v rámci strany Smer-SSD a jej poslancov v EP a NR SR. Video europoslankyňa... Čítať ďalej
22 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Priority

„Je to jednak zastavenie nezmyselnej zelenej politiky Európskej únie. Nehovoríme o zastavení ochrany prírody. Tú chce chrániť prirodzene asi každý normálny človek, ale zastavenie green dealu, zastavenie zákazu spaľovacích motorov, ktorý tu bol spomínaný, zastavení nezmyselných kvót pre poľnohospodárov, potravinárov,“ vyratúva Uhrík.

Nepripusťme islamizáciu Európy

Ďalšou prioritou je ochrana Európy pred nelegálnymi imigrantami.

„Ale aj pred islamizáciou Európy. To máme vyslovene napísané v rámci našej politickej deklarácie. Islamizácia Európy, ktorá ohrozuje najmä západnú Európu. Našťastie, Slovensko je ešte pred týmto chráneným, ale iba zatiaľ,“ uzatvára europoslanec.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik