Legendárny Šimečkov výrok má dnes rok. Prečo ho Kamenický "vytiahol"?
22 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Sú výroky, ktoré keď počujeme, si chceme zapamätať, lebo je v nich akási sila pravdy, ktorá nám pripomína niečo, na čo by sme v živote možno nemali zabudnúť. No a potom si z histórie pamätáme výroky, ktoré si veľmi pamätať nechceme. Vlastne sú to výroky, ktoré ani nemali odznieť, lebo ich povedal niekto, od koho sa očakáva že aj jeho prejav bude taký, akým sa on sám prezentuje – slušný a seriózny. Lenže to, čo po roku na sociálnej sieti pripomína minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) nie je ani slušné, ani seriózne.

Ide o M. M. Šimečku, v ktorom „nezávislý novinár“ presne pred rokom – 22. júla 2023 označil voličov Smeru za svine v ľudských bytostiach. Kamenický vysvetlil aj to, prečo to voličom pripomína. Zaujímavé sú aj komentáre, v ktorých sa potvrdzuje príslovie „Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva“.

Po roku rovnaká rétorika

„Milí priatelia, dnes je to presne rok, kedy Šimečka odkázal voličom SMERu, že sú svine vnútri ľudských bytostí. Progresívci deň čo deň šírili v spoločnosti nenávisť a nič sa nezmenilo ani po politicky motivovanom atentáte na Roberta Fica. Hlavne, že majú plné ústa slušnosti,“ pripomína minister financií Kamenický.

Facebook / Ladislav Kamenický - minister financií SR | "Legendárny" výrok M. M. Šimečku má dnes rok

Nech takéto výroky zostanú navždy výstrahou, že progresívci nemajú právo prikazovať ľuďom, čo si majú myslieť!,“ uzatvára Kamenický.

KDH sa vzoprelo PS: Takto teda nie, pán Šimečka!
Dlhodobé prieskumy volebných preferencií hovoria, že ak KDH „nevystúpi z tieňa“ opozičného PS, môže skončiť mimo parlamentu. A možno im došlo to, čo im „otcovia zakladatelia“ pripomínajú už nejaký čas, a teda že volič KDH je zväčša konzervatívny... Čítať ďalej
22 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Nešetril voličov, diskutéri nešetrili jeho

„P. Šimečka st. Podľa seba súdim teba. Ste jeden arogantný človek!“

„Oni si môžu dovoliť urážať národ a to nie je jediná urážka. Všetko sa jednoducho prehliada. Dokonca ani bývalá prezidentka pochádzajúca z radov progresívcov. Nikdy ich neupozornila na vyjadrenia. Vtedy iba citlivo vnímala a hrala mŕtveho chrobáka. Ale keď sa premiér vyjadril, že to zlo sa šíri ako rakovina, opozícia hneď zaútočila. Pritom je to pravda. Všetci dobre vieme aká pliaga je rakovina a aká pliaga je šírenie zla. Kde sú tie časy keď koalícia aj opozícia dokázali spolu rokovať a hľadali najlepšie spoločné riešenie pre národ. Veríme, že ešte aj toho sa jedného dňa dožijeme.“

„Mňa vie uraziť len inteligent a to Šimečka určite nie je“

„Opilec... Dlhodobé požívanie alkoholu má nepriaznivé účinky na mozog. Je v tomto jasný. Možno by sa inak pozeral na svet, keby dlhodobo abstinoval,“ hovorí jeden z komentárov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik