Győrgy Gyimesi: Progresívne manipulácie nemajú konca kraja
23 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda Maďarskej Aliancie Győrgy Gyimesi sa už dlhodobo profiluje, ako konzervatívny politik a v tomto duchu vystupuje aj na sociálnych sieťach. Častokrát kritizuje aj progresivistické médiá, ktoré slúžia súčasnej opozícii. Ich servílnu prácu pre opozičnú časť politického spektra si všíma aj v aktuálnom statuse na Facebooku.

Gyimesi na Facebooku upozorňuje, že progresívne – „nezávislé a objektívne“ médiá sú vždy ochotné pomôcť opozícii. A to zaberá zvlášť na mladého či naivného čitateľa, na ktorého platí tvrdenie, že vláda robí z čestných ľudí hlupákov. No a čestní ľudia sa hnevajú na vládu. Nie na toho, komu neprekážalo, že predošlá vláda čestným ľuďom nadávala pravidelne a priamo. Gyimesi sa na záver pýta, čo novinárov z týchto médií ženie k takémuto prístupu.

Ako pionieri – vždy pripravení

„Keď progresívni a liberálni politici utrpia zdrvujúcu porážku, alebo zlyhajú, nastúpia liberálne médiá. Naoko samých seba označujú za nezávislú a objektívnu tlač, no komentármi len obhajujú neobhájiteľné - napríklad v prípade prípravy úkladnej vraždy premiéra manipulujú a zahmlievajú realitu,“ myslí si Gyimesi.

Koniec je nezvratný. Arabelke môžeme pomôcť prežiť posledné chvíle doma (FOTO)
Arabelka je mladá dievčina od Štúrova. Napriek tomu, že má len 19, jej mnohé diagnózy hovoria za všetko – skorý koniec je nezvratný. Pomôcť jej nevedia ani lekári. Ona a jej rodina majú preto len jednu túžbu – aby mohla svoje posledné dni stráviť... Čítať ďalej
22 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Konkrétny titulok, konkrétna otázka

„Ale pozor! To posledné robia oveľa vytrvalejšie, než by si to jeden racionálny človek vôbec pripustil. A tak výsledkom ich neúnavnej servilnej práce je vymývanie mozgov mladých nádejných a naivných konzumentov médií. Ak sa pozrieme len na tento titulok: „Vláda robí z čestných ľudí občanov druhej kategórie“, vyvstáva vo mne otázka, koľkokrát ešte chcú tí, ktorí sú lídri v používaní manipulatívnych techník, použiť slovo čestní?,“ pýta sa Gyimesi.

Selektívny hnev

„Nedajme sa ale oklamať! Ľudia sa vo všeobecnosti považujú za čestných. Tým pádom by sa všetci cítili byť oslovení takýmto titulkom. Ale hneď zistia, že vláda z nich robí druhoradých občanov. A tak je už len krok od toho, aby sa hnevali na vládu. Nehnevajú sa na Bárdyho, ktorý mení objektivitu z presvedčenia či servility na manipuláciu, ale na vládu, na Fica...,“ upozorňuje politik s tým, že aj vkus Petra Bárdyho (šéfredaktora Aktualít) sa mení. Keď Naď či Káčer voličom nadávali do i*iotov, nehneval sa.

X | Peter Bárdy, šéfredaktor Aktualít

Čestný v tom má jasno

„Ešte jedna dôležitá vec: čestní ľudia vidia celkom presne ako liberálne progresívne médiá opúšťajú skutočnú úlohu tlače a stávajú sa obyčajnými propagandistami v čase, keď ich obľúbení politici potrebujú ochranu. Otázkou je, či ich k manipulácii okrem zadania ženie aj presvedčenie?,“ uzatvára Gyimesi.

Obvineniu z nebezpečného vyhrážania čelí 31-ročný muž z Ukrajiny
Obvineniu z trestného činu nebezpečného vyhrážania čelí 31-ročný Vasyl R. z Ukrajiny. Jednému z návštevníkov nočného podniku na Vysokej ulici v Bratislave sa vyhrážal podrezaním a zabitím. K incidentu došlo v noci zo soboty (20. 7.) na nedeľu (21.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik