Nové informácie o atentáte na Trumpa
21 | 07 | 2024 I Milan Laca

Objavili sa podrobnosti o príprave atentátu na Trumpa.

WSJ: Strelec použil dron niekoľko hodín pred pokusom o atentát.

Skúmal terén

Thomas Matthew Crooks, ktorý 13. júla na predvolebnom mítingu vystrelil na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, letecky skúmal terén niekoľko hodín pred pokusom o atentát. Informovali o tom The Wall Street Journal a NBC, s odvolaním sa na svoje zdroje.

Mal dron

Podľa medializovaných informácií útočník použil dron s kamerou od čínskej spoločnosti DJI, vďaka čomu mohol údajne naplánovať atentát na politika. Crooks mohol použiť zariadenie cez stránku - Butler Farm Show v meste Butler.

Komu niet rady, tomu niet pomoci
Joe Biden oznámil svoj zámer pokračovať vo voľbách. Na tom rozhodnutí sa nedá nič zmeniť. Píše agentúra RIA. Americký prezident Joe Biden sľúbil, že začiatkom budúceho týždňa obnoví svoju kampaň za znovuzvolenie za hlavu štátu. Prezident je... Čítať ďalej
20 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Premyslený plán

Krátko po tom, ako oznámili miesto a čas Trumpovho mítingu, sa Crooks na podujatie zaregistroval. O niekoľko dní prišiel do komplexu, aby sa porozhliadol. Strelec mal okrem dronu výbušniny, ktoré neskôr našli v jeho aute , zaparkovanom neďaleko miesta atentátu a nepriestrelnú vestu, píšu WSJ.

Pripravoval sa

Je tiež známe, že Crooks v posledných mesiacoch dostal poštou niekoľko balíkov, označených ako „nebezpečné materiály“. Na internete hľadal dátumy exprezidentových mítingov, ako aj informácie o zjazde Demokratickej strany, ktorý bude v auguste a o súčasnom prezidentovi USA Joe Bidenovi.

Atentát

13. júla spáchal pokus o atentát na Donalda Trumpa počas zhromaždenia v Pensylvánii. Strelca zlikvidovali a identifikovali. Podľa FBI bol ním 20-ročný rodák z Pennsylvánie Thomas Matthew Crooks.  

Trump plánuje ukončiť vojnu na Ukrajine ešte do svojej inauguráce
Bývalý americký prezident a kandidát na post hlavy štátu Donald Trump informoval o telefonickom rozhovore s Vladimírom Zelenským, pričom rozhovor označil za „veľmi dobrý“. „Dnes sme si so Zelenským veľmi dobre zatelefonovali. Zablahoželal mi k... Čítať ďalej
20 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik