Hrozná situácia! Študentka Janka bola zmierená so smrťou (FOTO)
21 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Jeden júnový neskorý večer sa v aute za Rimavskou Sobotou viezla Janka Sihelská, študentka 2. ročníka urgentnej záchrannej starostlivosti. Auto viedol jej kamarát Dávid, vodič lučeneckej Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP). Keď si sadali do auta ešte netušili, že sa počas cesty „druhýkrát narodia“ – cestu im skrížil jeleň. Takéto nehody mávajú tragické následky, informuje na sociálnej sieti Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.

Janka záchranárom adresovala poďakovanie, v ktorom popísala zážitok. V poďakovaní nezabudla spomenúť RZP Rimavská Sobota, ale ani poďakovať operačnému stredisku v Banskej Bystrici.

Zmierila sa so smrťou

,,Bolo to hrozná situácia, kde som sa v mikrosekunde zmierila so smrťou. Môj kamarát duchaprítomne zabrzdil auto, vypol motor a zapol výstražné svetlá. Ja som videla ako nám skočil jeleň pred auto na vodičovu stranu, videla som už len dym a vystrelené oba airbagy. Pamätám si ten zápach, búšenie srdca a adrenalín v krvi. Cítila som horúce airbagy a snažila som sa dostať k telefónu, ktorý mi spadol na zem pod nohy,” popisuje Janka svoj zážitok.

Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby
Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby
Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby
Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby
Promptná reakcia záchranárov

Telefón sa jej podarilo odomknúť až po dlhšom čase. Potrebovala zavolať 155-ku – vodič Dávid pociťoval silné bolesti hrudníka.

„Zodvihol mi okamžite operátor záchrannej zdravotnej služby, ktorý jediný v danej situácii pohotovo a lucídne reagoval. V tej situácii som ani nevedela nadiktovať adresu, kde sa presne nachádzame tak, aby sme sa navzájom pochopili, kam treba smerovať sily a prostriedky. Nakoniec hovor trval len 3min., ale mne to pripadalo ako celá večnosť. Hovor bol stručný, jasný, operátor nám dal pokyny, čo máme robiť a poslal k miestu nehody RZP, HaZZ a PZ SR,” dodáva Janka. Ona sama popri štúdiu praxuje na RZP Rimavská Sobota, odkiaľ prišli záchranári ako prví. Na mieste im poskytli prvú pomoc a vzali ich do nemocnice, kde zotrvali na pozorovaní tri dni.

DO ODSTAVENÉHO VOZIDLA VPÁLIL KAMIÓN! Auto na šrot, pri mamičke s dieťaťom stáli všetci anjeli strážni!
Jazdite zodpovedne, vyzývajú vodičov policajti na sociálnych sieťach so železnou pravidelnosťou. Tentokrát sa nehoda 44-ročnej vodičky s dieťaťom v aute na rýchlostnej ceste skončila šťastne, ale stáli pri nich všetci anjeli strážni. 44-ročná... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

 Veľké poďakovanie

„Chcela by som veľmi pekne poďakovať operátorom Krajského operačného strediska v Banskej Bystrici. Karta sa obrátila a sama som potrebovala pomoc. Robíte si svoju prácu svedomite a s nasadením. Pomáhate tým, ktorí vás potrebujú. Viem, že to nemáte jednoduché, máte na pleciach zodpovednosť, ktorú si nevieme ani predstaviť. Ste tu pre ľudí, ktorí sa na vás obracajú, a ste častokrát jediné svetlo v tme,” uzatvára ďakovný list Janka Sihelská.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik