Hlas ľudu: K.dy Veroniky Remišovej
21 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

Sú prázdniny. Čas na oddych a na baterky. Veronika s detičkami a malým širáčikom na hlave poznáva krásy našej prírody. Lenže na veľkú hlavu treba veľký širák. Ináč to nem dobre dopadne. Ako v jej prípade. Len čo hubu otvorí, už je jasné, že širák dostatočne hlavu nepokryl.  

Môžete namietať, že u nej sa to prejavuje furt. No dobre, máte pravdu. Lenže teraz je čas na uhorky, na oddych a na záľuby, nie na parlamentné drísty. Mohla by sa venovať tomu, čo vyštudovala. Mohla by zájsť do letného tábora a zahrať detičkám divadielko. Trebárs Popolušku. Alebo tú o zlej Marfuši. Deti by mali zážitok a ona by si prišla na svoje. Ale ona nie. Jej chýba parlament. Čo keď potom už žiadny nebude. Osady sa poučili a Magorova hviezda zhasla. Pani poslankyni chýbajú parlamentné kydy. Možno sa niekto chytí. Preto si Veronika zriadila živé okienko. Nazvala ho Live. My mu budeme hovoriť KYDY Veroniky Remišovej.

Kydať, kydať, kydať

Hriech by bol len šunky a gule si váľať. Preto tí, čo im na nás záleží, behajú po Slovensku. Tí najlepší stíhajú aj behať po národných parkoch, aj  na tlačovkách klamať.  A dúhový Brani Gröhling miluje aj tlačovky, aj kultúru. Na Pohode obháňal Holečkovú. Tá vie, čo sa patrí. Na veľkej hlave nosila veľký širák. Neviem, či to bola láska, čo jej vyznával. A neviem ani to, čo je na tom pravdy, ale kdesi som začula, že strach ho k tomu dohnal. Že veď on lásku má, ale bojí sa, že KDH sa spriahne s tým smeráckym diablom, tak preto. A tak treba  kydať, kydať, kydať! Toto je slogan celej opozície. Preto všetci kydajú. Každý za seba, ale všetci proti jednému.

Tentoraz si to zlízla vláda, konkrétne Fico a minister financií. Aj napriek tomu, že Kamenický odmieta klamstvá o zdaňovaní finančných transakcií, oni si melú svoje. A Veronika zas to svoje. Tie svoje lajfky si vychutnáva v plnej paráde. Čo tam po tom, že  sa to nepáči divákovi, ktorý  jej píše: „Necmukať pri tom prosím, či nemľaskať, to sa ťažko počúva.

Verona aj kydá, aj chváli, aj cmuká

Kydá na neschopnú vládu podvodníkov a babrákov , ktorí všetko len rozbabrú a pobabrú. Sebe dvojnásobne zvýšili platy, Ficovi schválili doživotnú rentu a potom nariekajú, že nemajú na policajtov a učiteľov. A kde získať peniaze? No kde? Zoberú ich ľuďom práce! Zrušia energopomoc, zvýšia dane ľuďom, ktorí makajú a živia sa vlastnou prácou. Na rozdiel od Róberta Fica, ktorý sa neživí ani rukami, ani hlavou.

A perlička a pochvala na záver.

Keď jej fanúšik povedal, že žneme iba to, čo vo vláde zasial Matovič, Veronika sa z toho napokon vykoktala.  Žneme iba to, čo zasial Sulík. Povalil vládu, a tým  Ficovi otvoril cestu na návrat. A ešte jedna: my sme nekradli, nerozhadzovali, šetrili sme.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik