Američania skúšajú ruskú obranu? Rusi naháňali bombardéry
21 | 07 | 2024 I Milan Laca

B-52H sa pokúsili priblížiť k ruským hraniciam v oblasti Barentsovho mora.

Americké bombardéry sa otočili od ruskej štátnej hranice, keď sa priblížil MiG-29.

Rusi išli po nich...
Ruské stíhačky MiG-29 a MiG-31 vyleteli, aby zachytili americké bombardéry B-52N blížiace sa k štátnej hranici nad Barentsovým morom, informovalo Ministerstvo obrany.
Zbadali ich 

„Ruské prostriedky kontroly vzdušného priestoru nad Barentsovým morom detekovali skupinový vzdušný cieľ, ktorý sa približoval k štátnej hranici. Aby identifikovali vzdušný cieľ a zabránili narušeniu hranice Ruskej federácie, vyslali stíhačky MiG-29 a MiG-31“, uvádza sa vo vyhlásení.

Mobilizácia na Ukrajine naberá obrátky
Tempo mobilizácie na Ukrajine v máji až júni sa v porovnaní s aprílom až marcom viac ako zdvojnásobilo. Agentúra Reuters, s odvolaním sa na údaje poskytnuté ukrajinskou armádou informuje, že hoci počet mobilizovaných v súvislosti s vojnou... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Milan Laca

Nedali im šancu

Posádky lietadiel objavili dvojicu amerických strategických bombardérov B-52H. Keď sa stíhačky priblížili, tie sa otočili smerom od ruských hraníc.

Boli na cvičení...

Fínske ministerstvo obrany neskôr uviedlo, že dva B-52 sa zúčastňujú na cvičnom lete. Smerovali z Nórska na juh, ponad Laponsko. Súčasťou letky boli aj dve americké tankovacie lietadlá KC-135 a jedno KC-46.

Nič mimoriadne sa nestalo
Ruskéministerstvo poznamenalo, že stíhačky sa bezpečne vrátili na svoje domovské letisko. Zdôraznilo tiež, že let MiG-29 a MiG-31 prebehol v prísnom súlade s medzinárodnými pravidlami využívania vzdušného priestoru nad neutrálnymi vodami a pri dodržaní bezpečnostných opatrení.
Nemci skonštatovali rozpad ukrajinskej frontovej línie
V Nemecku už necenzurovali správy skutočnom obraze rozpadávajúcej frontovej línie Ozbrojených síl Ukrajiny. O to viac sú desivé. Z Bildu prevzal web svpressa.ru. Frontová línia ukrajinských ozbrojených síl v zóne špeciálnej vojenskej operácie... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik