Šimečkova šialená "logika"
20 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Podľa vodcu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku by slovenské obce, kde nie je vodovod, kanalizácia a ani obchod, nemali dostávať vládne dotácie. A zároveň prosí, aby čitatelia túto jeho "logiku" šírili.

Nejde mu do hlavy - citujeme: "...obce Babinec, ktorá dostala od vlády dotáciu takmer 60-tisíc eur. V obci žije zhruba 60 ľudí, nemá vodovod ani kanalizáciu, a jediný obchod je otvorený len 6 hodín týždenne. Starosta je však zo Smeru. takže, šmitec, utrum, títo ľudia podľa šimečku nemajú právo žiť ako ľudia. To vo veľkých mestách, v ktorých obchod, vodovod i kanalizácia sú, tam by štátne dotácie mali smerovať. Teda, pod podmienkou, že na ich čele stoja "nezávislí primátori". vraj ako Hmumenné či Vranov nad Topľou.

Vraj o tomto PS melie - si napíše sám jeho šéf

"Ficova vláda je tu len pre svojich ľudí. Amnestie, renty, vyššie platy a 20-30x vyššie dotácie obciam, kde vládnu ich starostovia. Multifunkčné ihriská tam, kde nie je dosť miestnych, ktorí by ich využili. A desiatky tisíc ľudí inde nedostanú nič."

"Podporujeme budovanie športovísk. Aj kanalizácie, vodovodov, ambulancií, škôl a nemocníc pre všetkých. Ale zdroje sú obmedzené a musíme ich využívať efektívne, aby z nich mal úžitok čo najväčší počet ľudí. Nie amatérsky a babrácky, podľa straníckej knižky."

Takže malé obce s malým počtom občanov si podľa Šimečku nezaslúžia nič.

Kamenický vytočený do biela! Médiá a opozícia zase šíria nezmysly! (VIDEO)
Ako keby hádzal hrach na stenu! Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) už celé mesiace žiada opozíciu a červené denníky, aby prestali šíriť nezmysly. "Opozícia a médiá sa neštítia šíriť hoaxy a klamstvá o konsolidácii verejných financií.... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik