PS a Sas predvádzajú festival farizejstva
20 | 07 | 2024 I Ivan Brožík/TA SR

Opozičná strana SaS a hnutie Progresívne Slovensko (PS) volajú po rovných právach pre všetkých a tolerancii v spoločnosti. Apelujú tiež na zastavenia šírenia nenávisti. Uviedli to v súvislosti so sobotňajším podujatím Dúhový Pride, ktorý označili za symbol vzájomného rešpektu.

"Želám si Slovensko, kde majú všetci rovné práva. Kde platí bezpečie a dôstojnosť pre všetkých, bez ohľadu na to, koho ľúbia alebo aká je ich identita," skonštatoval podpredseda Národnej (NR) SR a predseda PS Michal Šimečka. Sobotňajšie podujatie vníma hnutie ako symbol rešpektu aj oslavu rozmanitej slovenskej kultúry.

Líder SaS a poslanec parlamentu Branislav Gröhling označil Dúhový Pride za symbol vzájomného rešpektu a tolerancie. "SaS sa už od svojho vzniku hlási k týmto hodnotám. Veríme v slobodný život jednotlivca a v to, že každý má právo žiť šťastne a podľa seba," podotkol. Toleranciu a rešpekt musí však podľa jeho slov budovať hlavne vláda. Apeloval preto na zastavenie podnecovania nenávisti. "Žiadne skupiny občanov nesmú byť terčom útokov od politikov," dodal.

Na bratislavskom Námestí slobody sa v sobotu aj tento rok koná Dúhový Pride. Jeho cieľom je zviditeľniť LGBTI+ ľudí a vyzdvihnúť ich prínos pre spoločnosť. Témou aktuálneho 14. ročníka je slovenská kultúra. Program sa začal na poludnie a potrvá do 22.00 h.

Pochod Hrdí na rodinu zdôrazní význam manželstva
Pochod Hrdí na rodinu aj tento rok poukáže na význam manželstva a rodiny. Aktuálny 12. ročník sa zameriava na tému Manželstvo chráni deti. Začne sa o 15.00 h na Jakubovom námestí v Bratislave. Účastníci sa odtiaľ v červených tričkách presunú cez... Čítať ďalej
20 | 07 | 2024 | Ivan Brožík TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik