Gedra: Médiá sa svojej zodpovednosti za spoločenskú klímu nezbavia (VIDEO)
20 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Dlhé roky počúvame z úst opozičných lídrov a ich spriaznených médií, ako Robert Fico (Smer-SSD) patrí do basy ku Kočnerovi. Myslené to bolo možno len ako akýsi „politický folklór“, veď v politickom súboji je dovolené snáď všetko. Ibaže práve Robert Fico sa stal 15. mája terčom atentátnika a piatich jeho výstrelov. Juraj Gedra z Úradu vlády SR sa vo videu pre istream vyjadril, že kým sa s tým ako spoločnosť nevysporiadame, nebudeme sa vedieť pohnúť ďalej.

Gedra pripomína „humoristickú“ reláciu Denníka N Toto vystrihneme, kde sa redaktori bavili nadávkami na úrovni malých detí. Upozornil, že takto sa vulgarizuje spoločnosť a stráca sa rešpekt aj u detí, čoho dôkazom je aj vyšetrovanie polície na školách. Gedra však hovorí, že takto štandard nemá vyzerať. Nepáči sa mu ani, že úlohu opozície prebrali médiá, ktoré sú spoluzodpovedné za spoločenskú situáciu a svedčí o tom aj ich konanie po premiérovom prejave na Devíne.

Bývalý mainstream a ich d*bili

Gedra pripomenul tlačovú besedu po „humoristickom“ podkaste Denníka N, kde sa redaktori spôsobom päťročných detí bavili na tom, ako jemu, Erikovi Kaliňákovi a Richardovi Glückovi nadávali do d*bilov.

„Ja som hral v hokeji 15 rokov, mňa takéto veci neurazia – ani náhodou. Tu ale nejde o to. Ide o to, že sa takýto spôsob komunikácie legitimizuje – a to nie len voči politikom alebo verejne známym osobám,“vysvetľuje Gedra.

Denník N zlyhal v skúške z demokracie! Šíria len PRIMITÍVNU NENÁVISŤ! (VIDEO)
Určite ste počuli, čo spáchal Denník N. Adam Znášik z Korčokovho tímu tam minútu vkuse nadával Erikovi Kaliňákovi a Jurajovi Gedrovi, že sú "debili". „To bola naozaj čistokrvná nenávisť vo svojej absolútnej podobe," povedal podpredseda vlády a... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vulgarizácia mladých

„Potom to vidí nejaká mladá generácia, povedzme 14-15 ročných a povie si: Veď keď to môžu púšťať v rádiu, v televízii, voči čelným predstaviteľom štátu, prečo by som to aj ja nemohol povedať svojej učiteľke, svojim rodičom? Autoritám, ktoré mám rešpektovať?,“ uviedol Gedra  s tým, že pohoršovať sa nad problémami v školách je neskoro.  

Pripomenul, že na niektorých školách, kde študenti ostentatívne schvaľovali atentát na premiéra, je stále vedené policajné vyšetrovanie.

Toto nemá byť štandard

„To nie je o nás – to je len príklad. To toto ideme ukazovať ľuďom na Slovensku, že je štandard? To je normálne? To je akože niečo, čo je v pohode?,“ pýtasa Gedra pripomínajúc, že práve o tom bola tlačová beseda predstaviteľov Úradu vlády. Hoci sa Denník N ospravedlnil, Gedra takéto ospravedlnenie akceptovať nemôže.

„Deň na to sa do nás pustili takým absurdným spôsobom, urážky, dehonestácia…. Že sme mentálne zaostalí…Akí?! Akože, sorry!,“ reaguje Gedra.

Rezignovaná opozícia

„Veľa z tých lídrov liberálnych médiách hovorí o tom, že dnes opozícia neexistuje. A ja s nimi úplne súhlasím. Preto sa my zapodievame médiami, pretože oni vidia, aká je dnešná úloha opozície v kvalite svojej práce – tak preberajú ich robotu. Lenže to robiť nemajú. Oni môžu kritizovať, ale tá vnútorná nespokojnosť s tým, že ich sympatizanti zlyhávajú vo svojej práci voči nám, voči vláde Slovenskej republiky… Tak zoberú situáciu do vlastných rúk a v článkoch bojujú…,“ myslí si Gedra.

NAJBLIŽŠIU JESEŇ NEPREDÝCHAME! TOTO NÁS ČAKÁ!
Milovníci trópov budú na toto leto spomínať s obľubou, lebo meteorológovia sľubujú august ešte teplejší, ako prežívame teraz, v júli. Tí ostatní budú hľadať chládok a tešiť sa na jeseň. Lenže ... meteorológovia avizujú, že aj september a október... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Kto za to môže

Aj Gedra mal možnosť diskutovať o tom, kto je za situáciu na Slovensku a za nepriaznivé nálady voči vláde zodpovedný.

„Dobre, tak sa poďme baviť o tom, že kto koľko obsahu produkuje do toho verejného mediálneho alebo online priestoru,“ uvažuje Gedra.

„Sú to politické strany, či je to politická strana SMER, alebo opozičné strany, alebo sú to médiá…? Koľko článkov vyjde každý deň ? Koľko podcastov? Koľko správ- ranných, večerných? Koľko kadejakých komentárov?“ pýta sa s tým, že médiá sa zodpovednosti za spoločenskú klímu nemôžu zbaviť.

Po Devíne žiadne zábrany

„Všetko má svoje hranice ktoré dokážeme chápať a tolerovať. Ale ja mám pocit po premiérovom vystúpení v piatok (5.7.) na Devíne, ako keby tým novinárom liberálnym úplne spadli okovy obmedzení z rúk a to, čo sú oni schopní za pomoci opozičných politikov naformulovať, nemá nič spoločné so zdravým rozumom,“ hovorí politik. Práve v tejto súvislosti chápe premiérovo vyjadrenie: Dámy a páni z progresívnych a liberálnych denníkov, prepáčte že som prežil, ale som späť.

„Fakt to tak vyzerá, že ich štve, že vôbec Fico prežil,“ vyjadril sa Gedra.

Reklamný článok/JM Communication, s.r.o., Drotárska cesta 56, Bratislava, IČO: 51711842.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik