VIDEO Z Európskeho parlamentu: Poslankyňa ho chcela očistiť od diabla
19 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ursula von der Leyenová naďalej stojí na čele Európskej komisie. Od poslancov EP získala 401 hlasov. Diana Sosoacăová, pravicová rumunská europoslankyňa, spôsobila v posledných dňoch v Európskom parlamente veľký rozruch tým, že priviedla kňaza, aby vysvätil Európsky parlament a očistil ho od "diablov". Vo štvrtok prišla do rokovacej sály vybavená ikonami, informujú české Parlamentní listy. 

Diana Sosoacă, excentrická líderka rumunskej krajne pravicovej strany S.O.S. Rumunsko, bola nedávno zvolená za poslankyňu Európskeho parlamentu. Bývalá poslankyňa hornej komory parlamentu svojej krajiny sa v Rumunsku preslávila svojimi protiimigračnými a antivakcináciami, ako aj rušivým správaním v bukureštskom zákonodarnom zbore.

Poslankyňa Sosoacăová plánuje priviesť kňazov do Európskeho parlamentu, ktorý nazýva "domom Satana". "Rovnako ako v rumunskom parlamente sa tu zhromažďujú diabli," povedal Sosoacă tento týždňom novinárom. "Privediem kňaza, aby miesto vyčistil. Je to moje právo na náboženstvo, na vyjadrenie svojho náboženského presvedčenia!" kričala v rokovacej sále Európskeho parlamentu.

Sosoacăová, ktorá mala prvý deň hlasovania v Európskom parlamente na sebe tradičný rumunský kroj, uviedla, že do budovy priniesla myrhu, voňavú živicu a "ikonu svätej Paraskevy", balkánskej svätice z 10. storočia, a že "okamžite sa zmenil postoj všetkých", informoval Politico.

Poslankyňa EP bola vylúčená z rokovacej sály

Vo štvrtok prišla rumunská poslankyňa EP do rokovacej sály s ikonami. 

Na sociálnych sieťach koluje video, na ktorom je rumunská poslankyňa EP vyhodená zo zasadnutia Európskeho parlamentu, škriabe sa a kričí.

Sosoacăová, ktorá bola kritizovaná za svoje údajné väzby na Moskvu, v stredajšom prejave v Európskom parlamente obvinila Európsku úniu z "ničenia Rumunska poskytovaním pomoci kyjevskému režimu" a vyzvala na zastavenie dodávok zbraní na Ukrajinu.

Poľská europoslankyňa rozpútala búrku: Von der Leyenová PATRÍ za MREŽE! (VIDEO)

Európsky parlament bol svedkom ostrého vystúpenia poľskej europoslankyne Ewy Zajączkowskej-Hernik z Konfederácie, ktorá nešetrila kritikou na adresu Ursuly von der Leyenovej. Počas debaty o voľbe predsedu Európskej komisie Zajączkowska-Hernik vyhlásila, že zvolenie von der Leyenovej bolo "obrovskou chybou", uvádza portál Dorzeczy.pl. Europoslankyňa, ktorá je členkou frakcie Európa slobodných národov (rovnako ako slovenské hnutie Republika), vyjadrila názor, ktorý podľa nej zdieľa väčšina zdravo rozmýšľajúcich Európanov.

Poslankyňa označila predsedníčku EK za tvár Zelenej dohody, ktorá podľa nej ničí európske hospodárstvo a poľnohospodárstvo. Kritizovala tiež migračný pakt, pričom von der Leyenovú obvinila zo zodpovednosti za každé znásilnenie a útok spôsobený prílevom nelegálnych migrantov.

"Za to, čo robíte, by ste mali ísť do väzenia, nie do Európskej komisie," vyhlásila Zajączkowska-Hernik v emotívnom prejave.

Táto bývalá novinárka, ktorá sa v júni stala poslankyňou Európskeho parlamentu, získala vo voľbách viac ako 100 000 hlasov. Pripojila sa k frakcii Európa suverénnych národov.

Hlasovanie o kandidatúre Ursuly von der Leyenovej na post predsedníčky Európskej komisie sa uskutočnilo vo štvrtok. Nemecká politička pred europoslancami predniesla prejav, v ktorom predstavila svoje návrhy na druhé funkčné obdobie na čele EK.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik