Štát rozdáva peniaze! Pozor, ČAS sa KRÁTI!
19 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Máte hypotéku a bojíte sa rastúcich splátok? Štát vám môže pomôcť, ale musíte konať rýchlo! Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny upozorňuje na blížiaci sa dôležitý termín pre žiadateľov o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie. Ak nestihnete podať žiadosť do 31. júla 2024, môžete prísť o tisíce eur!

Nová šanca pre refinancované úvery

Dobrou správou je, že od júna sa okruh žiadateľov rozšíril aj o osoby s refinancovanými úvermi. To znamená, že ak ste svoj úver prefinancovali v inej banke, môžete teraz tiež požiadať o štátnu pomoc. A to dokonca spätne od januára 2024! Ale pozor - táto možnosť platí len ak stihnete podať žiadosť do konca júla.

Čo ak nestihnete termín?

Ak premeškáte stanovený dátum, nemusíte zúfať. Žiadosť bude možné podať aj neskôr, ale už to nebude také výhodné. Po 31. júli 2024 bude možné získať príspevok len jeden mesiac spätne. Prídete tak o možnosť získať peniaze za celý prvý polrok 2024.

Kto má nárok na príspevok?

Príspevok je určený pre ľudí s trvalým alebo prechodným pobytom na Slovensku, ktorým sa zvýšila mesačná splátka úveru na bývanie po 31. decembri 2022 v dôsledku zvýšenia úrokovej sadzby. O pomoc môže požiadať dlžník alebo spoludlžník uvedený na zmluve o úvere.

Neváhajte a konajte!

Ak spĺňate podmienky, neotáľajte! Podajte žiadosť čo najskôr a využite možnosť získať štátnu pomoc aj spätne. Všetky potrebné informácie a podrobné podmienky nájdete na stránke Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Pamätajte - ide o vaše peniaze a vašu finančnú stabilitu!

Prvé dve stíhačky F-16 priletia na Slovensko v pondelok
Prvé dve stíhačky F-16 priletia na Slovensko v pondelok (22. 7.) večer. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční na letisku Kuchyňa, kde budú stíhačky zatiaľ umiestnené. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva obrany (MO) SR. "Na podujatí... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik