ŠOKUJÚCE ZÁBERY! Brutálne nepokoje v Británii: krajina horí (VIDEO)
19 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

V Leedse Rumuni zaútočili na políciu a podpálili mesto a v Londýne mávajúc obrovskou vlajkou proroka Mohameda zachvátili ulice plamene! Šokujúce zábery!

Brutálne zábery boli podľa maďarského portálu Orgio zverejnené v piatok na sociálnych sieťach a v britských novinách. Pripomínajú nepokoje v Londýne v roku 2011. The Express nazval udalosti zo štvrtkovej noci "nocou chaosu" vyvolanou dvoma rôznymi príčinami v Leedse a Londýne na severe krajiny.

Britská tlač zvyčajne píše len o "miestnych" deťoch a "veľkej skupine mladých ľudí", ale nepokoje v Leedse nezačali domorodci, alebo moslimskí prisťahovalci, ale Rumuni. Maďarská tlač v Rumunsku, ako napríklad Kronika, ktorá rozumela jazyku výtržníkov, uviedla, že výtržníci povedali: Zapíše sa to do učebníc dejepisu! Nech komandá prídu aj z Bukurešti, rozdrvíme ich tiež!

Nepokoje sa začali v štvrti Harehills v Leedse okolo 17:00 po tom, čo sociálni pracovníci prišli vziať niekoľko detí do štátnej starostlivosti. Podľa informácií, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, motívom bolo, že 7-mesačné dieťa bolo prevezené do nemocnice so zranením hlavy.

Situácia sa stala chaotickou, pričom zábery ukazujú, ako dav útočí na policajtov a ich autá kameňmi a ohňom.

Šokujúce video ukazuje rozbité a prevrátené okno policajného auta, pričom niekto podpálil autobus, zatiaľ čo iní hádzali kamene na vozidlo. Zábery tiež ukazujú stovky ľudí stojacich okolo vatry na ulici.

Okolo deviatej hodiny policajti opustili miesto činu

Starostka Tracy Brabinová poďakovala polícii za jej prácu a zdôraznila, že napätie by sa nemalo podnecovať.

Ministerka vnútra Yvette Cooperová odsúdila udalosti, ktoré opísala ako "šokujúce scény a útoky", ktoré podľa odhadov postihli až tisíc ľudí. Nepokoje medzitým vypukli aj v hlavnom meste Londýn. Zábery zhotovené vo Whitechapel, East End, ukazujú veľký počet mužov, ktorí sa stretli s políciou, keď policajti zatkli mladého muža.

RUSKO PRITVRDZUJE! Nevylučuje nasadenie jadrových zbraní proti NATO
Hlavné európske mestá by sa mali mať na pozore! Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov v rozhovore naznačil, že jeho krajina by mohla v reakcii na rozmiestnenie amerických rakiet dlhého doletu a hypersonických zbraní v Nemecku... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik