PRIESKUM! Danko klesá na dno! V dôveryhodnosti sa bije o posledné priečky s Matovičom
19 | 07 | 2024 I Diana Zaťková

SNS by sa mala nad sebou zamyslieť! A najmä jej líder Andrej Danko. Ak by sa totiž voľby konali v prvej polovici júla, jeho koaličná strana by sa vôbec nedostala do parlamentu a sám Danko bojuje v dôveryhodnosti u občanov o posledné priečky s lídrom Demokratov Jaroslavom Naďom a notoricky známym víťazom v neobľúbenosti Igorom Matovičom (Slovensko, bývalé OĽaNO). Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti SANEP pre televíziu TA3 a denník Pravda.

Prieskum ani desať mesiacov po parlamentných voľbách nepriniesol takmer žiadnu zmenu na prvých troch priečkach. Smer stále vedie a jeho náskok pred druhým PS sa iba zväčšuje. Takže, ak si progresívci mysleli, že keby mali viac času, vo voľbách by zvíťazili, bolo to len ich zbožné prianie. 

Väčšie problémy má však vládna strana SNS a jej líder Andrej Danko. Národniari by sa totiž podľa najnovšieho prieskumu vôbec nedostali do parlamentu, oveľa väčšiu podporu si získala Uhríkova Republika. A čo je ešte alarmujúcejšie, Andrej Danko klesol na samé dno dôveryhodnosti. Vyskytol sa v takej spoločnosti, ako je expremiér Igor Matovič a exminister obrany, ktorý pokladá Slovákov za dezolátov a opice, Jaroslav Naď.

Dankovo miesto jednoznačne preberá hnutie Republika so svojím lídrom Milanom Uhríkom. Vezme si to Andrej Danko k srdcu a zabojuje? Alebo bude Slovákov baviť a rozčuľovať ich.

Smer posilňuje

Podľa aktuálneho prieskumu z prvej polovice júla si naďalej drží prvenstvo strana Smer. Ak by sa voľby do parlamentu konali v čase konania tohoto prieskumu, rozhodnutých voliť by bolo 67,6 % oprávnených voličov a svoje hlasy by rozdelili nasledovne.

Parlamentné voľby by v prvej polovici júla vyhral Smer so ziskom 25 percent hlasov, čím si táto strana oproti minulému mesiacu polepšila o 1,6 percent voličských hlasov. 

Druhé miesto by obsadila strana Progresívne Slovensko na čele s jej predsedom Michalom Šimečkom so ziskom 21,5 percent. Strana si tak oproti minulému mesiacu polepšila o jedno percento voličskej priazne. 

Strana Hlas na čele s novozvoleným predsedom Matúšom Šutajom Eštokom by najnovšie skončila na treťom mieste so ziskom 13,4 percenta. Strana si oproti minulému mesiacu pohoršila o 0,9 percenta voličských hlasov. 

Dankova SNS pred bránami parlamentu

Do parlamentu by sa podľa júlového prieskumu preferencií politických strán od spoločnosti SANEP dostalo len šesť strán. Ako štvrté by teraz skončilo KDH so ziskom 7,1 percenta. Piatou stranou, ktorá by sa v súčasnej dobe dostala do NR SR, je Republika so ziskom 6,5 percenta, nasledovaná stranou SaS, ktorá by získala 6,1 percenta. Žiadna iná politická strana by sa teraz to parlamentu nedostala.

Odvážny PLÁN ministerky: Viac peňazí a času na MEGAOBNOVU pamiatok!
Martina Šimkovičová na sociálnych sieťach oznámila prevratné novinky v programe Obnovme si svoj dom. Čo to znamená pre naše národné poklady? Ministerstvo kultúry plánuje schváliť vybraným projektom vyššie sumy, čo umožní realizovať rozsiahlejšie... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Pred bránami parlamentu by ostali vládna strana SNS (3,9 %) aj Aliancia-Szövetség (4,4 %). S dlhým nosom by skončilo aj zoskupenie Slovensko, Za ľudí, KÚ (4,2 %), Demokrati (3,6 %) či strana Sme rodina (2 %).

Dôveryhodnosť predsedov politických strán hovorí za všetko

Prieskum sa zameral aj na dôveryhodnosť predsedov politických strán.

Najdôveryhodnejším predsedom je súčasný premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Dôveruje mu 44 percent opýtaných, nedôveruje 51 percent.

 

Šéfovi Progresívneho Slovenska Michalovi Šimečkovi vyjadrilo dôveru 32 percent a nedôveru 56 percent respondentov. Nasleduje novozvolený predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok s dôverou 29 percent a nedôverou 51 percent.

Predseda KDH Milan Majerský má dôveru 23 percent a nedôveruje mu 54 percent opýtaných. Dôveru 21 percent opýtaných má v prvej polovici júla predseda hnutia Republika Milan Uhrík, nedôveruje mu 56 percent voličov. Dvadsaťdvapercentnú dôveru má predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling, nedôveruje mu 53 percent opýtaných.

Leyenová opäť na čele EÚ: Vlastenci bijú na poplach!
Európska únia sa opäť otriasa v základoch! Ursula von der Leyenová, kontroverzná politička známa svojimi radikálnymi názormi, bola znovu zvolená do čela Európskej komisie. Tento krok vyvolal vlnu pobúrenia medzi vlasteneckými politikmi, vrátane... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Viac ľudí verí Uhríkovi, ako Dankovi!

Osemnásťpercentnú dôveru má predseda strany Aliancia – Szövetség Krisztián Forró, nedôveruje mu 54 percent opýtaných. Šéfovi Sme rodina Borisi Kollárovi teraz dôveruje 14 percent a nedôveruje mu 70 percent opýtaných. Kollára nasleduje predseda vládnej strany SNS Andrej Danko, ktorému dôveruje trinásť percent opýtaných, nedôveruje mu 65 percent.

Na predposlednom mieste sa umiestnil predseda Demokratov Jaroslav Naď, ktorému dôveruje 10 percent a nedôveruje mu 66 percent opýtaných.

Najmenšiu, sedempercentnú dôveru, má predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Nedôveruje mu 72 percent opýtaných.

ŠKANDÁL NA VÝCHODE: Rytmus búcha po stole! "Toto si ku mne nedovolia!"
Známy slovenský raper Rytmus mal vystúpiť na Bardejovskom jarmoku, no vo štvrtok nečakane oznámil na sociálnej sieti zrušenie koncertu. Dôvodom sú podľa jeho slov nekalé praktiky pri organizácii podujatia. Z 8-tisíc na 13-tisíc: Agentúra si... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik